NEWS IMAGES LTD/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA News Images Ltd/alamy/alamy/profimedia
TEŠKA SITUACIJA

Tužna priča četverostrukog engleskog prvaka: Vlasnik milijunaš traži navijače za financijsku pomoć

‘Taj novac bi ‘pokrio‘ i porez i plaće i mogli bismo izbjeći zabranu transfera u iduća tri prijelazna roka‘
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 01. studeni 2023. 07:51

Bliži li se kraj četvrtostrukom prvaku Engleske? Vijesti koje stižu s otoka, nisu bajne. O čemu se radi...

Porezna nacionalna uprava dala je Sheffield Wednesday rok od dva tjedna da isplati dug težak dva milijuna funti, ali kako u kasici nemaju novaca, vlasnik kluba, tajlandski poduzetnik Dejphon Chansiri javno je pozvao navijače da osiguraju ovaj iznos.

- Ako 20 tisuća ljudi sakupi po 10 funti - doći ćemo do traženog iznosa i mislim da time možemo riješiti problem. Taj novac bi ‘pokrio‘ i porez i plaće i ako to učinimo do 10. studenog mogli bismo izbjeći zabranu transfera u iduća tri prijelazna roka - rekao je zabrinuti vlasnik kluba čija je obitelj prema Forbesovim podacima ‘‘teška‘‘ 575 milijuna dolara i 42. najbogatija na Tajlandu.

- Ako navijači ne razumiju, ja tu ne mogu pomoći. Ovdje sam devet godina, klub je dio mog života i ne razumijete koliko mi je to važno - dodaj je Chansiri.

Inače, Sheffield Wednesday se ove sezone promovirao u Championship, drugi rang engleskog nogometa i na posljednjem su mjestu na tablici sa šest osvojenih bodova nakon 14 odigranih kola. Tužna je to sudbina za klub koji je u prošlom stoljeću dominirao i osvajao naslove Prve lige (1903., 1904., 1929., 1930.).

Linker
17. svibanj 2024 22:48