GORAN MEHKEK/CROPIX
VIJEST IZ AUSTRIJE

U Dinamu trenirao Gvardiola i Olma, sad ima novi posao: ‘Supruga je tek došla, već se mora vratiti‘

Rene Poms, koji je Bjelici pomagao u Dinamu i Osijeku, novi je trener GAK-a iz Graza
Piše: SNObjavljeno: 23. listopad 2024. 11:25

Dan uoči gostovanja Nenada Bjelice i Dinama u Salzburgu, premda formalno neće biti na klupi, iz Austrije stiže vijest kako će njegov bivši pomoćnik Rene Poms preuzeti tamošnjeg prvoligaškog fenjeraša, GAK iz Graza.

Poms stiže u GAK nakon kratke avanture u grčkom drugoligašu Giannini, a za doveo si je i pomoćnog trenera Dinu Škvorca i analitičara Robina Krasniqija. Potpisao je ugovor do ljeta 2026.

image
MARKO MRKONJIC Cropix

Kako sam kaže, sve se odigralo jako brzo. Štoviše, njegova se supruga preselila u Grčku prije samo deset dana, a evo, već se sad vraća kući.

- U petak sam pobijedio utakmicu u Grčkoj, u subotu smo trenirali, a u nedjelju sam dobio poziv. Bundesliga je uvijek bila moj cilj, i nakon kratkog razmišljanja, odlučio sam se upustiti u ovu misiju s GAK-om.

Poms je trenersku karijeru započeo u Bruck/Muru kao pomoćnik Waltera Schachnera, a već sljedeće postao je bliski suradnik Nenada Bjelice, s kojim je radio u LASK-u, Wolfsbergeru, bečkoj Austriji, talijanskoj Speziji, Lech Poznanu, Dinamu i Osijeku, gdje ga je naslijedio na klupi prve momčadi. Nakon neuspjele avanture na klupi Bijelo-plavih vratio se u Austriju, u Leoben, te nakon 20 službenih utakmica otišao u Grčku.

Austrijski mediji ističu da je Pomsov životopis kratak kada je u pitanju pozicija glavnog trenera, no isto tako da je s Bjelicom mogao steći bogato iskustvo: dvije sezone u Ligi prvaka, treniranje klasnih igrača među kojima su i Dani Olmo i Joško Gvardiol - te oko 170 milijuna prihoda od transfera, piše Kleine Zeitung.

Linker
23. listopad 2024 13:39