Aleksandar Stanojević

 LAURIE DIEFFEMBACQ Belga Via Afp
‘UPRAVA NAPOLJE‘

U Srbiji euforija i depresija: Na korak do dva mjesta u LP, a sprema se ostavka? ‘Ne znam hoću li ostati‘

‘Uz ovakav ambijent mi uopće ne zaslužujemo borbu za titulu‘, komentirao je razočarani trener
Piše: Dražen Krušelj/JL/SNObjavljeno: 10. prosinac 2021. 10:22

Dva puta po 1-1, dvije ovjerene ulaznice za europsko proljeće i dva različita raspoloženja s dvije strane Topčiderskog brda. Crvena zvezda i Partizan prezimili su u Europi, crveno-bijeli kao prvaci skupine idu ravno u osminu finala Europske lige, što znači da su izbjegli kalvariju "pretkola" s Barcelonom, Sevillom, Atalantom, Napolijem, Borussijom i Dinamom, a crno-bijeli nastavljaju putovanje u Konferencijskoj ligi.

Ali dok su se prvi u petak probudili u šampanjskom raspoloženju, drugi su ispirali gorčinu iz usta.

"Čestitam igračima na karakteru i na borbi za ovaj sveti dres, ali ne znam trebam li ostati u klubu. U utakmici koja Partizanu donosi europsko proljeće mi smo od prve minute osjećali negativnu atmosferu s tribina. Uz ovakav ambijent mi uopće ne zaslužujemo borbu za titulu", komentirao je razočarani Partizanov trener Aleksandar Stanojević.

Njegova je momčad u posljednjoj utakmici skupine remizirala s ciparskim Anorthosisom pred malim brojem gledatelja. Mediji izvještavaju da su gostujući navijači često nadglasavali domaće, koji su kraj utakmice iskoristili za obračun s klupskim šefovima.

"Uprava napolje", orilo se dok su se igrači povlačili prema svlačionici.

Zvezda je izborila bod u Bragi pogotkom Kataija s bijele točke, nakon što je trčala za rezultatskim minusom. Na taj način momčad je zacementirala prvo mjesto u skupini, čime je pogurala Srbiju na 11. mjesto Uefine ljestvice, relevantne za raspodjelu kvota u euronatjecanjima.

Istovremeno, momčad Dejana Stankovića napravila je veliki skok na tablici klupskih koeficijenata i sada se nalazi na 35. mjestu europskog poretka. Srpski prvak je s koeficijentom 44.000 preskočio kijevski Dinamo, Olympiacos, Valenciju, Glasgow Rangers itd. S koeficijentom 49.500 hrvatski prvak Dinamo trenutačno je na 31. mjestu ovog poretka.

Odigrali smo fenomenalnu utakmicu, emocije pucaju na sve strane. Ponosni smo na ovaj uspjeh i ne mislimo ovdje stati – rekao je Zvezdin vratar Milan Borjan.

Srbija na korak do dva predstavnika u Ligi prvaka

Da je umjesto remija (1-1), Partizan protiv ciparskog Anorthosisa stigao do tri boda, Srbija bi potvrdila ranije spomenuto 11. mjesto na UEFA-inoj ljestvici te bi imala dva predstavnika u Ligi prvaka (u sezoni 2023/2024).

No, nisu ni naši susjedi ni ovako daleko od ispunjenja cilja. Da bi došli do pet predstavnika u Europi, Srbi će, odnosno njihovi predstavnici, trebati ugrabiti barem jedan neodlučeni ishod u nadolazećim europskim izazovima. Uspiju li, jedan će klub ići direktno u Ligu prvaka, drugi kroz kvalifikacije, a tri će predstavnika imati u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Linker
25. travanj 2024 00:20