CESAR MANSO Afp
BOLAN GUBITAK

U svlačionici kao na sprovodu, a izbornik na stupu srama: ‘Ovo je najteži trenutak u mojoj karijeri‘

Ozljeda mladog veznjaka zadala je veliki udarac momčadi kojoj nakon trijumfa nije bilo do slavlja
Piše: SNObjavljeno: 20. studeni 2023. 08:00

Španjolska je reprezentacija već ranije osigurala ulaznice za nastup u Njemačkoj i posljednja dva kola kvalifikacija za Euro bile su revijalnog tona. Najprije su svladali Cipar 3:1, a potom su istim rezultatom pobijedili protiv Gruzije.

Međutim, ovaj drugi trijumf, imao je notu poraza.

Veznjak Barcelone, Gavi, je tijekom utakmice ozlijedio koljeno nakon jednog duela, izašao je šepajući u suzama, a poslije utakmice je potvrđena ozljeda križnih ligamenta što znači samo jedno - kraj sezone.

image
CESAR MANSO Afp

image
CESAR MANSO Afp

Kako pišu španjolski mediji, izostanak 19-godišnjaka zadao je veliki udarac momčadi kojoj nakon utakmice nije bilo do slavlja. Gavija sada čekaju detaljni pregledi i operacija, a zanimljivo je bilo i na presici nakon utakmice na kojoj je izbornik Luis de la Fuente objašnjavao kako je svlačionica primila ovaj bolan gubitak:

- U svlačionici je kao na sahrani. Rekao sam igračima da se moraju trgnuti. Moramo krenuti naprijed u znak podrške mladom suigraču. Ovo je najteži trenutak u mojoj karijeri...

Zanimljivo, na platformi X primjetan je sve veći broj objava koje kritiziraju de la Fuentea zbog odluke. Naime, u odnosu na utakmicu protiv Cipra, promijenio je čak devet igrača, ali jedan od dvojice startera u obje utakmice bio je Gavi.

U objavi se spominje kako je sadašnji španjolski izbornik identičnu stvar napravio kad je u ljeto 2021. vodio Pedrija na Olimpijske igre nakon što je tada 18-godišnji veznjak odigrao 70 utakmica te sezone, zbog čega je kasnije imao problema s ozljedom. Smatraju da je ovoga puta Gavi ispao žrtva njegovog forsiranja.

Linker
28. travanj 2024 03:07