LESLEY MARTIN Afp
SRUŠENI REKORDI

UEFA najavila: EURO je bio veliki uspjeh, Liga nacija za nogometašice kreće 2023. godine

Objava dolazi nakon ovogodišnjeg uspješnog EP-a za žene na kojem je slavila domaćin Engleska
Piše: HinaObjavljeno: 03. studeni 2022. 14:23

UEFA-ina Liga nacija za nogometašice trebala bi biti pokrenuta sljedeće godine kao dio obnovljenog kvalifikacijskog procesa za Europsko prvenstvo 2025., priopćilo je u četvrtak europska krovna nogometna organizacija.

U tom novom turniru zemlje će biti podijeljene u tri razine, a momčadi će igrati u skupinama od tri ili četiri, s napredovanjem i ispadanjem između liga.

Prve dvije iz svake od četiri skupine Lige A automatski će se kvalificirati za Euro, dok se o preostalih sedam mjesta odlučuje putem doigravanja između momčadi iz Liga B i C.

UEFA je pokrenula Ligu nacija za nogometaše 2018. kako bi zamijenila prijateljske utakmice s više natjecateljskih utakmica.

"Obnovljeni format je međusobno povezan, dinamičan i meritokratski, a ima za cilj stvoriti konkurentnije okruženje s većim sportskim i komercijalnim interesom", stoji u priopćenju UEFA-e.

Ova objava dolazi nakon ovogodišnjeg uspješnog Europskog prvenstva za žene na kojem je slavila domaćin Engleska i na kojem su postavljeni rekordi u posjećenosti i gledanosti.

Linker
05. prosinac 2023 12:30