Aleksandar Rasputko

 Screenshot
NESTAO IZ ZRAKOPLOVA

Ukrajinski nogometaš prebjegao u Rusiju. U zračnoj luci pronađena samo uredno složena odjeća

‘Obratili smo mu se službenim dopisom da se vrati na mjesto momčadi u roku od pet dana‘
Piše: SNObjavljeno: 15. listopad 2023. 17:35

Vezni nogometaš mlade momčadi ukrajinskog Šahtara iz Donjecka, Aleksander Rasputko pobjegao je iz momčadi i mogao bi zatražiti azil u Rusiji. Tako barem javljaju Rusi, točnije televizija RT pozivajući se na publikaciju DynamoMania.

Sve se dogodilo 4. listopada nakon utakmice UEFA Youth League, kada je Šahtar igrao s Antwerpenom i slavio 2:1. No iz zrakoplova je nestao 19-godišnji Rasputko. Nakon potrage u zračnoj luci pronađena je samo uredno složena klupska odjeća. Još uvijek nema službene potvrde da je Rasputko otišao u Rusiju. No, postoji nekoliko insajderskih izvora prema kojima je nogometaš ipak otišao baš u Rusiju.

Kao razlozi bijega razmatraju se dvije verzije. Prvi su proruski stavovi Rasputka, rodom iz Gorlovke, nedaleko Donjecka. Postoje informacije da je zbog njih Aleksander imao brojne sukobe unutar svoje momčadi.

Druga verzija, mnogo prozaičnija, je situacija s ugovorom. Igračev dosadašnji ugovor vrijedio je do kraja sezone, a odmah nakon utakmice s Antwerpenom morao je potpisati novi ugovor na razdoblje od 5 godina. Međutim, uvjeti novog ugovora bili su neatraktivni, a ako ne bude potpisan, Rasputko bi mogao ostati bez igračkog staža.

Šahtar je objavio priopćenje o navedenom slučaju.

- Potvrđujemo činjenicu da se Aleksander Rasputko nije vratio u Ukrajinu nakon utakmice s Antwerpenom.Igrač je dobio kartu za ukrcaj, predao i prtljagu, ali se nije pojavio na ukrcaju. U klubu se nadamo skorom povratku igrača. Obratili smo mu se službenim dopisom da se vrati na mjesto momčadi u roku od pet dana. Ako se ne vrati, ugovor će biti raskinut na njegovu štetu. Klub zadržava pravo tražiti novčanu naknadu od igrača. Djelovat ćemo isključivo u okviru važećeg zakonodavstva. Igrač mora snositi odgovornost kao zaposlenik kluba i kao državljanin Ukrajine koji je prekršio uvjete ugovornog odnosa i odredbe pravila prelaska granice ako se ne vrati u zemlju u predviđenom roku” - navodi se u priooćenju Šahtara.

Linker
12. svibanj 2024 03:25