OLI SCARFF Afp
NEMA KRAJA KRIZI

Utučeni Ten Hag nakon novog poraza Uniteda: ‘Preuzimam odgovornost, moraš biti na najvišoj razini ili ćeš poginuti‘

‘Kao momčad nismo dovoljno dobri da bismo bili dosljedni i moramo raditi kako bismo to poboljšali‘
Piše: Emanuel KnjazObjavljeno: 10. prosinac 2023. 08:33

Nema kraja mukama za navijače Manchester Uniteda. Nakon što su u prošlom kolu pobijedili Chelsea, u subotu su Crveni vragovi na svome stadionu doživjeli novi šokantan poraz od Bournemoutha (0:3).

Bio je ovo 35. poraz Uniteda na Old Traffordu otkako se Sir Alex Ferguson umirovio, jedan više nego što ih je legendarni Škot pretrpio u 21. godini na klupi Uniteda.

United ima velikih problema s konzistentnošću u igri, a o tome je i svjestan Erik ten Hag, koji preuzima odgovornost za takvu situaciju.

- Kao momčad nismo dovoljno dobri da bismo bili dosljedni i moramo raditi kao momčad kako bismo to poboljšali - rekao je nizozemski strateg.

- Dakle, stvarno smo nedosljedni. Imamo sposobnost to učiniti svaku utakmicu i svaki treći dan.

- Kao skupina moramo napredovati, to je činjenica. Moramo postati čvršći. Moramo od početka biti spremni za utakmicu. Rekao sam u petak, ne možeš biti u ovoj ligi ako ne igraš na najvišim razinama jer inače pogineš. To se dogodilo u prvih pet minuta i tako dobroj tranzicijskoj momčadi si olakšao život. Ne može se dogoditi da tako lako primiš gol. Moram preuzeti odgovornost za to, moram pripremiti svoju momčad za utakmicu, bio sam jako razočaran načinom na koji smo počeli - prenosi engleski Guardian.

Kapetan Crvenih vragova, Bruno Fernandes, koji je u zadnje vrijeme na meti Unitedove legende Roy Keana, ponovio je riječi svojeg menadžera o nedosljednosti u igri.

- Ako želite biti među prvima, morate biti na razini svaka tri dana - rekao je.

- Znaš da će biti teško. Svaka momčad igra dobar nogomet i ima kvalitete tako da morate biti dosljedniji u svakome segmentu za koji ste sposobni.

Teški tjedan je pred Unitedom. Najprije ih u utorak čeka okršaj s njemačkim Bayernom na Old Traffordu, gdje je pobjeda imperativ ako žele spasiti sezonu u Europi. Zatim ih u nedjelju očekuje vječni derbi s rivalima Liverpoolom, u kojenm će igrati bez suspendiranog kapetana Fernandesa.

Linker
01. svibanj 2024 03:39