Daniel James starta na Matea Kovačića

 MATT WEST/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Matt West/Shutterstock Editorial/Profimedia
OPET TAJ GLEŽANJ

Uznemireni Tuchel otkrio Kovačićevo stanje: ‘Jako ga boli! On nam je ključan, treba nam čudo...‘

‘On nikad ne izlazi zbog ozljede, već nastoji igrati dalje. Ne vjerujem da će igrati finale Kupa.‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. svibanj 2022. 07:28

Bilo je teško vidjeti start kojeg je Leedsov igrač Daniel James u srijedu navečer izveo na hrvatskom nogometnom reprezntativcu Mateu Kovačiću u premierligaškom dvoboju s Chelseajem na Elland Roadu. U 24. minuti James je nesmotreno uklizao i čepovima po gležnju opalio Kovačića. U prvi mah nije se činilo toliko jako, intenzivno i strašno, no čim se pogledala usporena snimka, bilo je jasno da bi moglo biti problematično.

Sudac Anthony Taylor odmah je isključio Jamesa, dao mu izravni crveni karton, a nakon snimke iz dosta kutova, kamera je konačno bila pokazala Kovačića - na nogama, ali uz pomoć klupskih fizioterapeuta napuštao je teren. S nestrpljenjem smo nakon Chelseajeve pobjede (3:0) čekali izjavu Thomasa Tuchela na press-konferenciji.

- Ja sam trener, nisam medicinski stručnjak, ali reći ću vam - iskreno ne vjerujem da će u nedjelju igrati finale FA kupa protiv Liverpoola. On rijetko zbog bilo kakve ozljede ranije napušta utakmicu. Sjetit ćete se, i polufinale Kupa igrao je s tom istom ozljedom. Gležanj je natečen, jako ga boli, mislim da je praktički nemoguće da zaigra u nedjelju. Naravno, bit ćemo svi skupa pametniji kada vidimo nalaze i mišljenja liječnika. Ovo je jedna jako loša vijest, loša stvar u za nas inače jako dobroj večeri.

Podsjetimo, Chelsea je pobjedom u Leedsu praktički osigurao nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone. Tuchelovi izabranici sada su osam bodova iznad petoplasiranog Tottenhama koji će večeras na svom stadionu dočekati Arsenal. Ne pobjede li domaći, Chelsea već večeras ima zajamčeno mjesto u europskoj klupskoj eliti.

Engleski mediji napominju da je Kovačić već nekoliko puta imao problema s gležnjem lijeve noge, na kojeg mu je u srijedu startao James. Hrvatski reprezentativac probao je nastaviti s igrom, ali to nije bilo moguće.

A Tuchel je inače, imao i dodatak:

- Ako propusti to finale, a treba nam čudo da ga vrati među kandidate za sastav, bit ću jako razočaran jer je Mateo bio čisti starter, imao je svoje zajamčeno mjesto u prvih 11. On je za nas ključna figura u veznom redu. Jako je gladan igre, odlučan i uzbuđen oko svake utakmice. Sada moramo čekati da vidimo što će reći liječnici - kazao je trener Chelseaja.

Linker
26. travanj 2024 21:15