ZAC GOODWIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Zac Goodwin/pa Images/profimedia
NA PUTU PREMA GORE

Veliki hrvatski okršaj pripao Slavenu Biliću: Bivši izbornik Hrvatske ušao u veliku pobjedničku seriju

Bila je to četvrta uzastopna ligaška pobjeda Bilićeve momčadi koja se nalazi na trećem mjestu
Piše: HinaObjavljeno: 27. listopad 2023. 22:09

U susretu 11. kola saudijskog nogometnog prvenstva snage su odmjerili klubovi koje vode hrvatski stručnjaci Slaven Bilić i Igor Jovičević.

Na koncu je Bilićev Al Fateh kao gost slavio protiv Al Raeda, kojeg vodi Jovičević sa 2-1.

Bilićeva momčad je povela u 28. minuti golom Tawfiqa Buhumaidija, a na 2-0 je povećao Cristian Tello u posljednjim trenucima prvog dijela. Konačnih 2-1 postavio je Karim El Berkaoui iz kaznenog udarca u 69. minuti.

Bila je to četvrta uzastopna ligaška pobjeda Bilićeve momčadi koja se nalazi na trećem mjestu saudijskog prvenstva sa 23 boda, tri manje od lidera Al Hilala koji ima i susret manje. Na drugoj poziciji je Al Taawon sa 24 boda.

Jovičevićev Al Raed je posljednji s pet bodova, dva manje od zone spasa.

U ranije odigranom susretu Al-Tai je pobijedio Al Riyadh sa 3-2, a prvi pogodak za domaći sastav zabio je Marko Dugandžić. Nekadašnji napadač Osijeka postigao je pogodak za 1-1 u 28. minuti.

Dugandžiću je Al-Tai osmi klub u karijeri. Do sada je igrao za Osijek, talijanske niželigaše Ternanu i Materu, ruski Soči te rumunjske Botosani, Cluj i Rapid. Al-Tai je klub na čijoj klupi je donedavno sjedio hrvatski trener Krešimir Režić, a momčad sada vodi Rumunj Laurentiu Reghecampf.

Linker
28. travanj 2024 03:34