Julian Nagelsmann

 FRANCK FIFE Afp
PRODULJIO UGOVOR

Veliki preokret u Njemačkoj, Bayern ostao bez glavnog trenerskog kandidata: ‘Srce je odlučilo‘

Veliki je ovo udarac za Bayernove ambicije, činilo se kako su pregovori s njemačkim strategom bili blizu finalizacije
Piše: SNObjavljeno: 19. travanj 2024. 13:03

Unatoč mnogim izvještajima iz Njemačke prema kojima je Julian Nagelsmann bio glavni kandidat za preuzimanje klupe Bayerna, taj posao se neće ostvariti. Njemački nogometni savez je preko svojih službenih profila priopćio kako je aktualni trener reprezentacije produljio ugovor s DFB-om do 2026. godine, što znači da će voditi Njemačku i na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u SAD-u, Kanadi i Meksiku.

"Srce je odlučilo. Velika je čast trenirati reprezentaciju i raditi s najboljim igračima u zemlji. Uspješnim, strastvenim nastupima imamo priliku inspirirati cijelu zemlju. Doista su me dirnule pobjede protiv Francuske i Nizozemske u ožujku. Želimo zajedno nastupiti na domaćem Euru, jako se veselim tome", rekao je Nagelsmann za službenu stranicu DFB-a.

Oglasio se i Bernd Neuendorf, predsjednik DFB-a.

"Snažan je signal za DFB i reprezentaciju da će Julian Nagelsmann ostati glavni trener i nakon domaćeg Eura. Jer bio je na popisu mnogih velikih klubova diljem Europe. Ali reprezentacija je za Juliana Nagelsmanna više od običnog posla, to je prava stvar srca. Sada imamo sigurnost planiranja i svi se mogu u potpunosti usredotočiti na uspješan nastup na Euru", rekao je.

Veliki je ovo udarac za Bayernove ambicije, činilo se kako su pregovori s njemačkim strategom bili blizu finalizacije. Bavarci će se sada morati okrenuti alternativama, a poznato je da su na popisu kandidata još Brightonov Roberto de Zerbi, kao i Ralf Rangnick, aktualni trener austrijske reprezentacije.

Podsjetim, Nagelsmann je već sjedio na klupi Bayerna, u razdoblju od srpnja 2021. i ožujka 2023. godine vodio je 84 utakmice prije nego što ga je na klupi zamijenio Thomas Tuchel. Još uvijek aktualni trener Bavaraca napustit će klupu na kraju sezone.

Linker
19. travanj 2024 13:08