VALERIO ROSATI/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
ODLUKA PADA U PETAK?

Veliki skandal: FIFA odlučuje o izbacivanju jedne reprezentacije sa SP-a, pojavili se možda i ključni dokazi!

Isplivali su dokumenti bitni za slučaj koji baca sumnju na regularnost Mundijala u Kataru
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. lipanj 2022. 22:52

Nastavlja se velika drama i skandal koji je obilježio kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Čileanski nogometni savez je najprije uputio zahtjev FIFA-i za pokretanje istrage o plasmanu Ekvadora na SP i to zato što je jedan igrač koji je igrao za Ekvador zapravo Kolumbijac.

Byron Castillo, tvrde Čileanci, nije rođen 1998. godine u Ekvadoru, već 1996. godine u Kolumbiji. Čile je kvalifikacije završio kao sedmi sa 19 bodova, a u dva susreta s Ekvadorom je osvojio tek bod, a u obje te utakmice je nastupao Castillo za što se sada hvataju Čileanci.

"Prema dostupnim informacijima i dokumenatima, držimo da su iznesene činjenice vrlo ozbiljne te da ih FIFA mora pomno istražiti. Istraga provedena u Ekvadoru utvrdila je da postoje nepravilnosti u rodnom listu koji je igrač priložio, a Nacionalna direkcija građanskog registra je objavila da taj dokument ne postoji u njihovoj arhivi te ukazala i na druge slabosti u dokumentu, što upućuje na to da se radi o krivotvorini", priopćili su ranije iz Čileanskog nogometnog saveza, a sada su na površinu isplivali i dokazi.

image

Byron Castillo

FRANKLIN JACOME Afp

Odvjetnik koji predstavlja Čile u ovom slučaju, Eduardo Carlezzo, je izgleda pronašao ključne dokaze u ovom slučaju. Pred FIFA-u je podastrao dokument datiran 25. studenog 1996. godine koji je 1. lipnja ove godine verificirala i crkva budući da se radi o krsnom listu.

Taj dokument pokazuje da je Castillo rođen 25. lipnja 1996. godine i to u Kolumbiji, a ne kako se predstavlja da je rođen 10. studenog 1998. godine u Ekvadoru. Drugi dokument koji bi mogao presuditi u korist Čilea je certifikat o braku Castillovih roditelja koji su se vjenčali u Tumacu u kojem su i živjeli i krstili dijete. Pogađate, taj grad je u Kolumbiji.

Ekvador bi na Svjetskom prvenstvu u Kataru trebao igrati u skupini a s Katarom, Nizozemskom i Senegalom, a hoće li tamo i otići ovisit će o skoroj odluci FIFA-e. Na sreću za sve uključene, slučaj bi trebao brzo biti riješen. Marca piše kako konačna odluka pasti 10. lipnja.

Linker
18. srpanj 2022 09:47