ANDREJ ISAKOVIC Afp
POZNATO LICE

Veliko ime na klupi Poljske! I Hrvat je bio među kandidatima, ali dolazi im bivši europski prvak

Osim Portugala, bio je izbornik Grčke, kao i trener brojnih portugalskih i grčkih klubova
Piše: Andro PolićObjavljeno: 23. siječanj 2023. 20:47

Nedugo nakon oproštaja od Svjetskog prvenstva proazom u osmini finala porazom od Francuske, odlučeno je kako Czesław Michniewicz neće nastaviti svoj mandat na klupi Poljske. Tamošnji Savez brzo se bacio u potragu za novim izbornikom, a kao jedan od kandidata spominjao se i bivši trener Dinama i Osijeka - Nenad Bjelica. Ipak, čini se kako tek detalji dijele Poljake od potpisa novog izbornika, a prema uvijek upućenom Fabriziju Romanu, novi izbornik je 68-godišnji Fernando Santos, donedavni izbornik Portugala.

Dogovor između Santosa i poljske reprezentacije je postignut, ostalo je još samo dočekati službenu potvrdu i potpis, a stići će u nadolazeća 24 sata.

Iskusni Portugalac vodio je Cristiana Ronalda i družinu više od osam godina, a s reprezentacijom se nastao nakon katarskog Mundijala. Vodio ih je u 109 utakmica, slavio je u njih 68, a ostat će zlatnim slovima upisan u portugalsku povijest kao izbornik koji ih je vodio do naslova europskog prvaka 2016., ali i naslova u Ligi nacija tri godine kasnije. Ugovor s Poljacima trebao bi potpisati do lipnja 2026., a osim Portugala, bio je i izbornik Grčke, kao i trener brojnih portugalskih i grčkih klubova.

Linker
26. travanj 2024 13:11