Gareth Bale

 GEOFF CADDICK Afp
PROMIJENIO DRES I EKSPLODIRAO

Velški junak nakon veličanstvene igre: ‘To što mi u Španjolskoj rade je odvratno i svi bi se trebali sramiti‘

Od konca kolovoza do današnjeg dana Gareth Bale odigrao je tek 74 minute za Real Madrid
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 25. ožujak 2022. 06:33

Taj jedini nastup imao je 12. veljače protiv Villarreala. Završilo je 0:0, a Bale je bio nevidljiv.

U Madridu ne igra jer je stalno nespreman i ozlijeđen. No, čim se vrati u svoj Wales stvari se dramatično mijenjaju. Ozljede nekim čudom nestaju, a nespreman igrač pretvara se u zvijer koja lakoćom rješava utakmice. Praktički je sam u četvrtak navečer pobijedio Austriju (2:1). U razdoblju u kojem je za Real odigrao tek jednu utakmicu, Bale je za Wales nastupio četiri puta. Zabio je pet golova uz jednu asistenciju. I samo je tri utakmice propustio zbog ozljede.

Naravno da Španjolci, a poglavito navijači Real Madrida čupaju kosu na spomen Garetha Balea. U nedjelju nije ni konkurirao za utakmicu s Barcelonom - pogađate već, zato što je bio ozlijeđen - da bi u četvrtak navečer briljirao za Wales u Cardiffu s dva sjajna gola koja su presudila Austriji, a Velšane dovela korak do SP-a u Kataru.

image
GEOFF CADDICK Afp

Naravno da ovaj 32-godišnjak trpi žestoke kritike od španjolskim medija. Nesposoban da igra protiv Barce, a nezaustavljiv četiri dana kasnije. Samo je promijenio dres. I tako već godinama.

"Nikome ne šaljem poruku", objasnio je Bale za Sky Sports zašto je svoje golove proslavio ljubeći grb na dresu.

"Bilo bi gubljenje mog vremena bilo što odgovarati kritičarima iz Španjolske. To što rade je odvratno i svi bi se trebali sramiti."

Wales nije igrao na Svjetskom prvenstvu od 1958. godine, a sada ga samo jedna utakmica i to na domaćem terenu protiv Škotske ili Ukrajine dijeli od odlaska u Katar. Zahvaljujući Baleu...

image
GEOFF CADDICK Afp

"Mogu pogoditi slobodan udarac kad sam spreman za igru. Bilo je lijepo vidjeti kako lopta ulazi u gol", kazao je Bale te kazao nešto o svojoj tjelesnoj spremi. "Imao sam grč na kraju, što je i normalno. No, zbog svoje zemlje ću trčati i kad ne mogu, svi smo to radili protiv Austrijanaca."

Aaron Ramsey također je imao problema s klupskim minutama uoči ove utakmice, kako u Juventusu, tako i tijekom posudbe u škotskom prvaku Rangersu. No, i Ramsey je odigrao punih 90 minuta i rekao da bi domaća publika mogla raditi veliku razliku u završnoj utakmici dodatnih kvalifikacija.

"Čudesno je igrati pred takvim navijačima. Još nas samo jedna utakmica dijeli od Svjetskog prvenstva, koje je sve za mene, Balea, publiku, naciju... sve što želimo u životu."

Ramsey je stao u obranu svog suigrača Balea i podvukao važnost igranja za svoju zemlju.

"Nije mu bilo lako, ali dolazak i igranje za svoju zemlju neprocjenjivo je za njega. Mi smo sjajna skupina igrača, svi želimo igrati jedni za druge i zahvalni smo što imamo Balea."

Linker
19. travanj 2024 03:24