Tko će postaviti travnjak na Veležovom stadionu?

 ELVIS BARUKCIC Afp
NEVJEROJATNA BIZARNOST

VIDEO: Apsurd u Mostaru! Što će biti s hibridnim terenom? Nizozemci otišli s gradilišta, sve kasni

‘Postao sam umoran od svega‘, rekao je predsjednik Veleža na čijem se terenu više ništa ne događa.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. rujan 2022. 08:16

I naši susjedi u BiH odlučili su krenuti HNL putevima pa su krenuli s ugradnjom hibridnih terena na svojim stadionima. Prvi takav radi se u Mostaru, ali ne na stadionu prvaka Zrinjskog, nego na stadionu - Veleža. Izvedba za sada ide - katastrofalno.

Naime, Velež je na novom travnjaku prema prvim dogovorenim rokovima trebao još 5. kolovoza. Danas je 29. rujna, a teren ni izbliza nije gotovo. Ne trebamo naglašavati kolika je to šteta za Velež čiji igraći cijelo vrijeme treniraju u Bijelom Polju i igraju u Gabeli, te nemaju nikakve prihode od prodanih ulaznica.

Navijači su ogorčeni već tjednima, a sada se događa nova neugodnost. Radnici iz Nizozemske koji postavljaju teren nakon možda šestine odrađenog posla prekinuli su radove jer podloga za hibrid nije napravljena kako treba i na nju nema smisla stavljati travnjak.

Predstavnik Nadzornog organa za izvođenje radova koji ispred Nogometnog saveza BiH prati radove, Nedim Ćehajić, nakon obilaska terena nije skrivao nezadovoljstvo.

"Nisam zadovoljan s onim što sam vidio, a sve detalje o tome će napismeno dobiti Nogometni savez BiH" kratko je rekao Ćehajić za Klix.ba.

Predsjednik FK Velež Senad Husnić kaže pak kako je postao umoran od svega, te da je situacija jako zabrinjavajuća. Objasnio je da su radnici iz Nizozemske odradili šestinu ugradnje hibrida, ali su radove u petak zaustavili zbog neravnina na terenu. Izvođač im je obećao da će u narednih 15 dana svakodnevno valjati teren i to popraviti, ali se od tada ništa ne događa.

"Sada je doista više neozbiljno govoriti o nekim rokovima. Upravo sam dogovorio s tajnikom dopis prema Nogometnom savezu i da se konačno dogovore rokovi. Nadam se da ni taj rok ne bi trebao biti daleko", kazao je Husnić za Klix.ba.

Kako stvari stoje teško će Velež na svom stadionu zaigrati i u listopadu.

Linker
05. lipanj 2023 08:31