Lionel Messi

 JUAN MABROMATA Afp
ČEKA SE VELIKI PROTIVNIK

VIDEO: Argentina je u finalu Copa Americe, neuništivi Messi zabio povijesni gol i u 38. godini je igrač utakmice

Argentinci će u finalu u nedjelju igrati protiv pobjednika dvoboja između Urugvaja i Kostarike
Piše: SNObjavljeno: 10. srpanj 2024. 07:19

Argentinska nogometna reprezentacija prva je osigurala finale Copa Americe. Messi i društvo noćas su u polufinalnoj utakmici igranoj u East Rutherfordu pobijedili Kanadu s 2:0 te tako po 30. put u povijesti osigurali finale ovog natjecanja.

Golove za pobjedu Argentine zabili su Julian Alvarez u 22. minuti te neuništivi Lionel Messi koji je u 51. minuti postigao svoj ukupno 109. pogodak za reprezentaciju (u 186 nastupa) te je na kraju proglašen igračem utakmice.

MESSIJEV 109. GOL ZA ARGENTINU POGLEDAJTE OVDJE

Messi je sada drugi na vječnoj ljestvici strijelaca, od njega je više golova za reprezentaciju postigao samo Cristiano Ronaldo (130 u 212 utakmica) dok je umirovljeni velikan iranskog nogometa Ali Daei (108 u 148 utakmica) sada na trećem mjestu.

Za Messija je ovo i prvi pogodak na ovogodišnjoj Copi, a ukupno 14. u karijeri na prvenstvima Južne Amerike.

Argentina sada čeka protivnika u finalu, a to će biti pobjednik okršaja između Urugvaja i Kolumbije koji se igra noćas. Finale će se igrati u nedjelju u Miamiju, a uspije li Argentina dobiti i tu utakmicu, postat će apsolutni rekord ovoga natjecanja sa 16 osvojenih naslova. Petnaest ih ima i Urugvaj, a na trećem mjestu sa devet naslova je Brazil kojeg su u četvrtfinalu izbacili baš Urugvajci.

Inače, u finalu će se od reprezentacije oprostiti još jedan legendarni argentinski veteran - Angel Di Maria (36).

image
SARAH STIER Getty Images Via Afp
image
KENA BETANCUR Afp

Urugvaj u polufinalu bez Arauja

Izbornik urugvajske nogometne reprezentacije Marcelo Bielsa potvrdio je kako stoper Barcelone Ronald Araujo neće biti spreman za polufinalni susret Copa Americe protiv Kolumbije koji će se igrati u noći sa srijede na četvrtak u Charlotteu.

Araujo se ozlijedio tijekom prvog poluvremena četvrtfinalnog ogleda protiv Brazila u subotu te je morao biti iznesen na nosilima s terena.

Iz urugvajskog tabora objavili su kako se radi o ozljedi bedrenog mišića desne noge.

Pobjednik susreta Urugvaj - Kolumbija u nedjeljnom će finalu igrati protiv branitelja naslova Argentine koja je u prvom polufinalu svladala Kanadu sa 2-0. (H)

Linker
21. kolovoz 2024 22:46