JOHN MACDOUGALL Afp
NJEMAČKI KUP

VIDEO: Bayer novim trofejom zaključio sezonu iz snova, Stanišić propustio veliku šansu u finalu

Apotekari su teže od očekivanog stigli do dvostruke krune u Berlinu
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 25. svibanj 2024. 22:29

KAISERSLAUTERN - BAYER 0:1 (Xhaka 16.)


U 81. finalu DFB Kupa Bayer Leverkusen je teže od očekivanog stigao do dvostruke krune, naime, dobili su drugoligaša Kaiserslautern tek s 1:0, u drugom poluvremenu igrajući defenzivno nakon što je Kossounou dobio crveni karton krajem prvog dijela.

Veličanstveno ozračje dočekalo je igrače obje momčadi na Olimpijskom stadionu u Berlinu, navijači obje momčadi, a već u 3. minuti sudac Dankert bez pardona je pokazao žuti karton Kossounouu. Početak je pripao drugoligašu, u 4. minuti imali su solidnu prigodu, ali Hradecky je bez problema to otklonio. Nakon toga novi prvak Njemačka je preuzeo igru, Frimpong je u 10. minuti pokazao koliko je opasan, predriblao je dvojicu igrača, ali je vratar Krahl uspio njegov ubačaj uhvatiti.

U 15. minuti sjajan prodor Wirtza, prošao je trojicu obrambenih igrača, pucao, ali je Krahl uspio obraniti, lopta se odbila u zrak do Frimponga koji glavom puca kraj gola. Minutu kasnije Apotekari su poveli, opet je Wirtz krenuo u prodor, no Zolinski je odbio loptu do Xhake koji je iz prve opalio s 25 metara i pogodio u rašlje.

Nakon toga se igra malo primirila, imao je Grimaldo jednu šansu, a onda je u 44. minuti Kossounou napravio glupost, dobio je drugi žuti karton i od tog trenutka prvaci Njemačke igrali su s igračem manje. U trećoj minuti nadoknade imali su sreće, jer je Raschl pucao iskosa pored gola.

Od prve minute nastavka zaigrao je Stanišić, Xabi Alonso vratio je obranu u liniju s četiri igrača, upravo je on imao prigodu za povećanje vodstva. U 56. minuti nakon kornera najviše je skočio i glavom pucao pokraj gola.

Drugi dio Apotekari su čekali prigodu iz kornera, a Kaiserslautern je pokušavao doći do kaznenog prostora, ali nisu imali previše prigoda, Ache je u 62. pokušao iz daljine, Hradecky je to sigurno obranio.

Do kraja su igrači drugoligaša bezuspješno pokušavali doći do prigode, ali obrana Bayera znalački je sve opasnosti otklanjala, imali su čak nekoliko šansi za povećanje vodstva, ali u presudnim trenucima nedostajalo bi im preciznost ili u dodavanju, ili u udarci.

Linker
07. rujan 2024 05:22