KEVORK DJANSEZIAN Afp
NOVI JUNAK LOS ANGELESA

VIDEO: Bivša zvijezda Reala spasila svoju momčad u posljednji tren, a onda je uslijedilo ludo slavlje

Bivša zvijezda Real Madrida spasila je svoj klub u velikom finalu MLS lige i prometnula se u junaka
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 06. studeni 2022. 08:22

Los Angeles FC (LAFC) pobijedio je Philadelphiju Union u izvođenju jedanaesteraca za MLS naslov u subotu navečer na stadionu Banc of California, nakon što je Gareth Bale postigao izjednačujući pogodak za domaću momčad duboko u sudačkoj nadoknadi.

Kapetan Walesa nije igrao više od mjesec dana, ali je klupsku sezonu "preko bare" završio u velikom stilu. Ušao je s klupe u 97. minuti i postigao pogodak koji je vratio LAFC na put do trofeja. Bilo je to Baleovo prvo pojavljivanje na nogometnom travnjaku u više od mjesec dana i njegova posljednja utakmica prije nego što se uputi na Svjetsko prvenstvo s Walesom.

Njegovoj momčadi bližio se poraz rezultatom 3:2, ali u 128. minuti Bale neobranjivo glavom pogađa mrežu gostiju i prvak je odlučen raspucavanjem jedanaesteraca.

Gol Garetha Balea za 3:3 koji je spasio LA FC pogledajte OVDJE.

Budući da je Philadelphia promašila sva tri svoja početna udarca, a za domaće su precizni bili Bouanga, Hillingshead i Sanchez, LAFC je dobio raspucavanje s 3:0 i veliko slavlje u "Gradu anđela" je moglo početi.

Odlučujući jedanaesterac i veliko slavlje LA-a pogledajte OVDJE.

Bale je započeo samo dvije utakmice za svoju momčad, otkako se pridružio ovog ljeta. Postigavši tri gola, uključujući i večerašnji. Unatoč svom minimalnom doprinosu usred poteškoća s formom i najsigurnijeg mogućeg pristupa prije Svjetskog kupa, dokazao se kao odlučujuća razlika za svoju ekipu.

image
KEVORK DJANSEZIAN Afp

Nezaboravno finale MLS-a, kojem su prisustvovale slavne osobe poput Justina Biebera i vlasnika LAFC-a, Magica Johnsona i Willa Ferrella, bio je susret između dviju najboljih momčadi koje su završile izjednačeno s najviše bodova tijekom regularne sezone 2022..

image
KEVORK DJANSEZIAN Afp

Linker
19. travanj 2024 06:21