OSNAPIX/TITGEMEYER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Osnapix/titgemeyer/imago Sportfotodienst/profimedia
PREKID U ROSTOCKU

VIDEO: Bivši igrač Hajduka zabio u ključnom trenutku i ostavio momčad u igri za ostanak u ligi

Kovačević je postigao četvrti pogodak sezone u njemačkom drugoligašu
Piše: Hina, SNObjavljeno: 19. svibanj 2024. 18:38

Gostujućom pobjedom 2:1 protiv Wehena nogometaši St. Paulija potvrdili su prvo mjesto na ljestvici druge njemačke lige i plasman u Bundesligu, dok se Osnabrucku na putu u niži rang pridružila i Hansa Rostock.

St. Pauli je već ranije osigurao promociju, a u zadnjem kolu je potvrdio i titulu prvaka 2. Bundeslige.

Bivši igrač Hajduka Franko Kovačević postigao je pogodak za vodstvo svog Wehena protiv St. Paulija u 10. minuti. Nakon udarca iz kuta s desne strane, lopta je prebačena u srce peterca te su gosti to očistili, ali ravno na glavu Kovačevića koji je s nekoliko metara postigao pogodak i burno ga proslavio pred protivničkim navijačima. Ipak, to nije bilo dovoljno jer su gosti preokrenuli rezultat golovima Andreasa Albersa (51) i Danela Sinanija (82).

POGODAK KOVAČEVIĆA POGLEDAJTE OVDJE

Kovačević je postigao četvrti pogodak sezone u njemačkom drugoligašu koji se bori za ostanak. Franko je u Hajduk došao iz juniora Rijeke u srpnju 2017. godine, a prema Transfermarktu za prvu momčad Bijelih odigrao je 10 utakmica. Za domaći je sastav igrao do 64. minute, dok je Ivan Prtajin odigrao svih 90 minuta.

Wehenu su u ovom susretu trebali bodovi kako bi se kroz play-off borili za drugoligaški ostanak. No, usprkos porazu momčad iz Wiesbadena je zadržala 16. poziciju s bodom više od Hanse Rostock koja je kod kuće izgubila od Paderborna s 1:2 i seli u niži rang.

Utakmica u Rostocku je prekinuta u 89. minuti nakon što su domaći navijači zapalili dio sjedalica te zasuli teren bakljama. Prekid je trajao više od 20 minuta, no susret je ipak nekako priveden kraju.

Počelo je sjajno za domaćine, Nils Froling je doveo Hansu u vodstvo u 48. minuti, no gosti su u završnici okrenuli rezultat. Izjednačio je Felix Platte u 72. minuti, a pobjedu gostima donio je Adriano Grimaldi u 87. minuti.

Elversberg je kod kuće izgubio 0:3 od Karlsruhea. Za goste su zabili Budu Zivzivadze (52), Philip Heise (56) i Lars Stindl (79). Dominik Martinović je za domaći sastav igrao do 61. minute, dok je Igor Matanović na suprotnoj strani igrao do 70. minuti.

Kaiserslautern je s uvjerljivih 5:0 porazio Eintracht Braunschweig, a Nikola Soldo je za domaći sastav igrao od 66. minute.

Plasman u elitni razred njemačkog nogometa izborili su St. Pauli i Holstein Kiel, dok u niži rang sele Hansa i Osnabruck.

Fortuna Dusseldorf će razigravati za plasman u Bundesligu s Bochumom, dok će Wehen igrati protiv Jahn Regensburga za ostanak u drugom razredu.

Linker
19. svibanj 2024 18:42