Rodrygo

 ROBYN BECK Afp
COPA AMERICA

VIDEO: Brazilci šokirani u četvrtfinalu, utakmicu obilježio pogibeljan start na zvijezdu Real Madrida

U drugom susretu Kolumbija je napunila mrežu Paname
Piše: SN, HinaObjavljeno: 07. srpanj 2024. 07:55

Nogometaši Brazila nisu se uspjeli plasirati u polufinale Copa Americe. Nakon 0:0 u regularnom dijelu, u ranim nedjeljnim satima boljim izvođenjem jedanaesteraca (4:2) svoje su mjesto među četiri najbolje momčadi osigurali reprezentativci Urugvaja.

Brazilci su u Paradiseu (Nevada) odigrali utakmicu za zaborav, a imali su od 74. minute igrača više kada je zbog brutalnog starta na Rodrygu i nakon intervencije VAR-a izravni crveni karton zaradio Nahitan Nandez. Rodrygo je, prema riječima izbornika Brazila Dorivala Silvestrea Juniora sam zatražio zamjenu jer više nije mogao podnijeti bol.

- Nije mogao ostati na terenu zbog tog starta, a trebao je biti jedan od izvođača jedanaesteraca - kazao je Dorival i uoči početka sezone zabrinuo i navijače Real Madrida.

- Prolazimo kroz vrlo važnu obnovu ove momčadi. Trenirao sam ovu momčad samo osam utakmica i ovo je proces kroz koji moramo proći. Svjesni smo poteškoća na koje ćemo naići na cijelom putu. Ali, ponavljam, imamo puno prostora za nastavak rasta, razvoja, poboljšanja i sada nam je glavni cilj kvalificirati se za Svjetsko prvenstvo - dodao je.

>>> VIDEO PREKRŠAJA POGLEDAJTE OVDJE <<<

Urugvajci su s igračem manje izdržali do kraja regularnog dijela, a onda su u raspucavanju slavili s 4:2. Tragičari iz redova Brazila bili su Eder Militao i Douglas Luiz, dvojac koji nije bio precizan s bijele točke. Prvom je Rochet sjajno obranio, dok je drugi pogodio okvir gola. Precizni su bili Andreas Pereira i Gabriel Martinelli. S druge strane, kod Urugvaja je kiksao samo Jose Maria Gimenez. Njegov je udarac obranio Alisson, ali preostala četiri izvođača (Valverde, Bentancur, Arrascaeta i Ugarte) bila su precizna što je bilo dovoljno za njihovo veliko slavlje.

>>> IZVOĐENJE JEDANAESTERACA POGLEDAJTE OVDJE <<<

- Sve što se događa, događa se u urugvajskom stilu, jer igrači su ti koji daju sve od sebe momčadi. Bila je to utakmica s vrlo malo prilika za gol, vrlo borbena, vrlo napeta, čak i s vrlo malim promjenama posjeda. Kad smo bili s igračem manje, odlučili smo se posvetiti obrani na svojoj polovici - kazao je urugvajski izbornik Marcelo Bielsa.

- Bili smo vrlo smireni prilikom izvođenja jedanaesteraca koji zahtijevaju ne samo točnost, već i karakter - dodao je.

Otkako je legendarni argentinski stručnjak u svibnju prošle godine preuzeo momčad, Urugvaj igra napadački nogomet, no sinoć je taktila bila malo drugačija.

- Više me privlači ofenzivna nego obrambena igra, ali u ovako tijesnoj utakmici stvorili smo jednu priliku više od protivnika i dobro smo se branili - dodao je Bielsa.

U noćnim satima polufinale su izborili i Kolumbijci koji su s visokih 5:0 porazili Panamu.

Jhon Cordoba, James Rodriguez i Luis Diaz tresli su mrežu još u prvom poluvremenu, dok su Richard Rios i Miguel Borja u nastavku postavili konačan rezultat.

- Ono najvažnije tek dolazi. Nadamo se da ćemo stići do finala - rekao je Rodriguez koji je proglašen igračem utakmice.

- Jako sam sretan jer prolazimo kroz dobar trenutak. Danas smo odigrali dobru utakmicu i brzo zabili golove - dodao je igrač Sao Paula.

Kolumbija je ovim rezultatom produžila niz bez poraza na 27 susreta, a posljednji poraz upisala je u veljači 2022. od Argentine (0-1).

U polufinalu će u noći na 10. srpnja igrati Argentina i Kanada, dok će Urugvaj i Kolumbija snage odmjeriti dan kasnije.

Linker
06. rujan 2024 03:23