Huligani ilustracija

 Mikhail Japaridze/tass/profimedia
IMA I TEŽE OZLIJEĐENIH

VIDEO: Brutalna tučnjava na autocesti! Huligani se mlatili palicama, letjele boce, baklje i kamenje

Sukob se desio na istom mjestu na kojem je 2007. od strane policije upucan navijač Lazia
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 08. siječanj 2023. 17:27

Dugi su kolone na autocesti uzrokovane prijavljenim sukobima između navijača Rome i Napolija koji su se susreli na putu za utakmice protiv Milana i Sampdorije.

Prema talijanskim medijima, navijači Rome putovali su istom autocestom prema Milanu za večerašnju utakmicu Serie A na San Siru, kao i navijači Napolitanaca koji su išli prema Genovi na utakmicu ranije.

Neredi su toliki da je jedna traka Autostrade del Sole, glavne autoceste koja povezuje sjever s jugom, bila zatvorena, što je dovelo do kolona od oko 8 km. Prva izvješća očevidaca tvrde da su bacali baklje i dimne bombe jedni na druge ispred benzinske postaje.

Vijesti RAI tvrde da su problemi počeli kada je autobus pun navijača Napolija vidio autobus Romanista kako prolazi i počeo bacati kamenje i boce. Vozilo se zatim zaustavilo i oni su izašli kako bi krenuli prema Napolijevim ultrasima duž ruba autoceste, sukob je bio neizbježan.

Sudjelovalo je oko 300 navijača, a prema prvim informacijama jedan je s teškim ozljedama prevezen u bolnicu. Huligani su koristili i palice i baklje, a navodno su neki i izbodeni. Oduvijek je postojalo gorko rivalstvo između ovih skupova ultrasa, koji su slavno pogodili najgoru točku kada je navijač Napolija po imenu Ciro Esposito ustrijeljen od strane navijača Rome prije finala Coppa Italia između Napolija i Fiorentine na stadionu Olimpico u Rimu u svibnja 2014.

Zbog toga je navijačima Rome i Napolija općenito zabranjeno posjećivati gostujuće utakmice na međusobnim stadionima.

Sukobi su se dogodili na istoj benzinskoj stanici na autocesti gdje je policija slučajno ustrijelila DJ-a i navijača Lazija Gabrielea Sandrija pokušavajući prekinuti tučnjavu između ultrasa Lazija i Juventusa 2007. godine.

Bio je u stražnjem dijelu automobila koji se udaljavao s mjesta događaja kada ga je zalutali metak zakačio.

Linker
26. travanj 2024 03:32