ISSOUF SANOGO Afp
VELIKA POBJEDA

VIDEO: Burkina Faso prva izborila Afrički kup nacija, navijači utrčali u teren, pogledajte ludo slavlje

Na 35. izdanju afričkog prvenstva u Maroku nastupit će 24 reprezentacija
Piše: HinaObjavljeno: 14. listopad 2024. 09:01

Nogometna reprezentacija Burkine Faso prva je momčad koja se kvalificirala na afrički Kupa nacija koji će se od 21. prosinca 2025. do 18. siječnja 2026. održati u Maroku.

Na 35. izdanju afričkog prvenstva nastupit će 24 reprezentacija, a domaćinu Maroku kao prva se pridružila Burkina Faso.

Vizu za završni turnir osigurala je 2-0 pobjedom na gostovanju protiv Burundija. Strijelci su bili Mohamed Konate u petoj minuti, te Bertrand Traore iz kaznenog udarca u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Poslije utakmice uslijedilo je burno slavlje, navijači gostujuće momčadi uletjeli su na teren, te su u proslavi neki igrači Burundija bili zabunom pogođeni predmetima.

Slavlje pogledajte OVDJE.

Burkina Faso trenutačno vodi na ljestvici s 10 bodova iz četiri utakmice, Senegal na drugom mjestu ima tri boda manje, te susret manje, Burundi ima tri boda iz četiri utakmice, a Malavi je na "nuli" nakon tri odigrane utakmice.

Direktan plasman na Kup nacija izborit će po dvije najbolje ekipe iz 11 skupina, te jedna iz skupine B u kojoj se nalazi Maroko koji kao domaćin ima osiguran nastup.

Burkina Faso je do sada 13. puta nastupala na afričkom prvenstvu, a najbolji plasman je ostvarila 2013. godine osvojivši drugo mjesto.

Linker
14. listopad 2024 10:04