Sebastien Haller

 FRANCK FIFE Afp
EFEKTAN POGODAK

VIDEO Čudesna priča napadača Obale Bjelokosti: Lani je pobijedio rak, sada je svoju momčad odveo u finale

Bio je to veliki trenutak za Hallera, koji se u veljači 2023. godine vratio na terene nakon duge borbe
Piše: SNObjavljeno: 07. veljača 2024. 22:58

Reprezentacija Obale Bjelokosti novi je sudionik finala Afričkog kupa nacija. U polufinalnom susretu protiv Demokratske Republike Kongo domaćini turnira slavili su s minimalnih 1:0, a do pobjede ih je doveo Sebastien Haller, napadač Borussije Dortmund.

Tvrdu utakmicu bez puno prilika rasplamsao je Haller pogotkom u 65. minuti, kada je visoko podignutom nogom zahvatio centaršut s desne strane, a lopta se neobično odbila od trave i završila iza leđa vratara Lionela M‘Pasija.

Bio je to veliki trenutak za Hallera, koji se u veljači 2023. godine vratio na terene nakon duge borbe s rakom. Prošao je napadač dvije operacije i četiri procesa kemoterapije, a na svojem povratku u momčad Borussije postigao je i pogodak. Sada je odveo svoju momčad do finala, a priliku za konačan zaključak lijepe priče imat će u nedjelju, kada je na rasporedu finale protiv Nigerije.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Povijesno gledano, Obala Bjelokosti jedna je od najvećih afričkih nacija na ovom turniru. Osvojila je naslov 1992. i 2015. godine, dok su drugoplasirani bili 2006. i 2012. godine.

Linker
02. svibanj 2024 04:47