ANDER GILLENEA Afp
PONOVNO NA VRHU

VIDEO: Drama Reala sa sretnim krajem, Kraljevi opet pokazali da su neuništivi, Modrić ispao ‘žrtveno janje‘

Kada je kapetan u 54. minuti zaradio crveni karton, činilo se da će gosti ostati bez punog plijena...
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 21. prosinac 2023. 23:31

Nogometaši Real Madrida uspjeli su u dramatičnoj završnici osigurati sva tri boda na gostovanju kod Alavesa. U susretu 18. kola La Lige strijelac za pobjedu u sudačkoj nadoknadi bio je Lucas Vasquez, nakon što je glavom pospremio ubačaj Tonija Kroosa iz kornera. Utakmicu u kojoj je Real veći dio drugog poluvremena proveo s igračem manje Vasquez je izvukao iz jedine konkretne prilike, a osim pogodaka navijači na stadionu Mendizorrotza nisu se nagledali dobrog nogometa.

Nade Madriđana nisu izgledale dobrima nakon što je u 54. minuti kapetan Nacho Fernandes zaradio crveni karton zbog preoštrog starta. Španjolac je prejako nagazio domaćeg napadača Samuela Omorodiona, te je nakon intervencije VAR-a prvobitno dodijeljen žuti karton pretvoren u crveni.

GOL LUCASA ZA POBJEDU REALA POGLEDAJTE OVDJE

"Žrtveno janje" postao je Luka Modrić, koji je nakon tog trenutka morao napustiti travnjak za Auréliena Tchouaménija. Francuz je pokrpao rupu u posljednjoj liniji Madriđana i uspio sačuvati netaknutu mrežu zajedno s partnerom Antonijem Rudigerom. Nakon nedavne ozljede Davida Alabe, Nijemac je uz Nacha ostao jedini stoper po vokaciji, dok je poznato kako je u ranijim susretima Ancelotti već koristio Tchouaménija u posljednjoj liniji po potrebi.

Utakmica je tekla u mirnijem toku, nižeg tempa, bez previše izrazitih prilika, sve do 89. minute kada je prvu kvalitetnu priliku Alavesa spriječio upravo Tchouaméni. Nastavak akcije rezultirao je opasnim kornerom za domaćine, ali pokušaj je bio neuspješan. Ubrzo nakon toga u sudačkoj nadoknadi ukazao se Lucas Vazquez i osigurao trijumf za Madriđane nakon kojeg su zasjeli na vodeće mjesto prvenstvene tablice.

Uzbudljivo je bilo i na susretu Mallorce i Osasune, gdje je utakmica završila rezultatom 3:2. Gosti su preko Pablo Ibáñez Lumbrerasa uzeli vodstvo na samom startu susreta, da bi domaćini s tri uzastopna pogotka Nastasića, Rodrigueza i Railloa okrenuli susret u svoju korist. Neizvjesnost je na samom kraju vratio Raul Garcia, ali taj pogodak bio je nedovoljan za povratak Osasune u susret.

Ante Budimir odigrao je svih 90 minuta za gostujuću momčad.

Linker
03. svibanj 2024 14:06