Gareth Southgate i Harry Kane

 GLYN KIRK Afp
KVALIFIKACIJE ZA EURO 2024

VIDEO: Englezi izborili novu tešku pobjedu uz poboljšani Kaneov rekord i Sakinu golčinu, slavili i Slovenci

Iznimno uvjerljivi bili su Islanđani koji su s čak 7:0 slavili kod Lihtenštajna u Vaduzu
Piše: HinaObjavljeno: 26. ožujak 2023. 20:41

Engleski nogometaši svladali su u dvoboju C skupine kvalifikacija EURA na Wembleyu selekciju Ukrajine s 2-0.

Englezi su prije tri dana slavili kod europskih prvaka Talijana, a na Wembleyu su došli do još jedne pobjede u teškoj skupini.

image

Bukayo Saka

GLYN KIRK Afp

Harry Kane istaknuo je svoj status najboljeg engleskog strijelca na međunarodnoj razini, a Bukayo Saka ponovno je zabljesnuo u ugodnoj pobjedi. Nakon što je postigao rekordni 54. gol u 2-1 pobjedi nad Italijom u četvrtak, Kane je u 37. minuti iz voleja zabio i svoj 55. pogodak, a Arsenalov mladić Saka zatim je udvostručio vodstvo prije poluvremena senzacionalnim golom koji je utišao goste i njihovih 4000 navijača.

GOLČINU BUKAYA SAKE POGLEDAJTE OVDJE.

Ukrajina je imala svoje trenutke i pritiskala je u drugom dijelu, ali nijednom nije izgledala sposobna izbjeći poraz od Engleske.

image

Slavlje engleskih nogometaša

GLYN KIRK Afp

Slovenska nogometna reprezentacija je, po pobjedi u Kazahstanu, dobro obavila i svoju prvu zadaću na domaćim terenima svladavši San Marino s 2:0. Slovenija je povela u 56. minuti preko Benjamina Šeška, a u 60. minuti autogol je postigao Roberto Di Maio.

image

Benjamin Šeško

FLAVIU BUBOI Nurphoto Via Afp

U ovoj skupini Danska je danas senzacionalno u Kazahstanu izgubila s 2:3, večeras će još snage odmjeriti Sjeverna Irska i Finska.

Iznimno uvjerljivi bili su Islanđani koji su s čak 7:0 slavili kod Lihtenštajna u Vaduzu. Aron Gunnarsson (48‘, 68‘, 73‘ p.) zabio je "hat-trick" za sjevernjake u drugom poluvremenu, a po jedan su zabili Olafsson (3‘), Haraldsson (38‘), Gudjohnsen (85‘) i Ellertsson (87‘).

Linker
26. travanj 2024 08:08