FAYEZ NURELDINE Afp
SJAJNA UTAKMICA

VIDEO Fantastičan El Clasico: Majstorija Bellinghama, Lewandowski zabio golčinu, hat-trick Viniciusa

Sjajan El Clasico odigrale su momčadi Real Madrida i Barcelone
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 14. siječanj 2024. 21:25

Real Madrid je pobjednik španjolskog Superkupa. Odličan susret između Madriđana i Barcelone odigrale su dvije najbolje španjolske momčadi, a konačan rezultat utakmice bio je 4:1 za Real.

Kraljevski klub u vodstvo je doveo Vinicius Jr. Majstorski je Brazilca proigrao Jude Bellingham, izbacio cijelu obranu, a Vinicius je sam istrčao pred vratara Penu i poentirao za 1:0. Već u 10. minuti prednost je bila udvostručena. Ponovno su Bijeli iskoristili visoku posljednju liniju Barcelone. Carvajal je proigrao Rodryga, a ovaj lako asistirao Viniciusu za drugi pogodak Brazilca.

Pogodak za 1:0 pogledajte OVDJE, a za 2:0 OVDJE.

Da utakmica ne ode u potpunosti u jednom smjeru pobrinuo se Robert Lewandowski. Poljak je zabio fantastičan pogodak, na rubu šesnaesterca dočekao je loptu na volej i "zakucao" iza vratara Lunina. U 39. minuti Real je ponovno udvostručio prednost. Vinicius je srušen u kaznenom prostoru, a isti igrač ga je i realizirao te tako osigurao hat-trick prije kraja poluvremena.

Pogodak za 2:1 pogledajte OVDJE, a za 3:1 OVDJE.

Četvrti, zaključni pogodak koji je riješio utakmicu za Real postigao je Rodrygo. Vinicius je probio po lijevoj strani, lopta se u šesnaestercu odbila do Brazilca, a ovaj ju je samo mirno pospremio loptu u mrežu.

image
GIUSEPPE CACACE Afp

Pogodak pogledajte OVDJE.

U 71. minuti zbog drugog žutog kartona isključen je Arajuo. Real je do završnog zvižduka mirno priveo susret kraju. Treba napomenuti kako je Vinicius hat-trickom u prvom dijelu postao jedini igrač u 21. stoljeću s tri pogotka u prvom poluvremenu El Clasica.

Linker
01. svibanj 2024 00:53