MARCO BERTORELLO Afp
KOMENTATOR U TRANSU

VIDEO: ‘Fenomenalno, bravurozno, maestralno!‘ Pogledajte gol sezone preporođenog Nikole Vlašića

Prvak Italije ponovno je na koljenima, a važnu ulogu u rušenju imao je i hrvatski reprezentativac
Piše: SN/HinaObjavljeno: 07. siječanj 2024. 16:27

Hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić upisao se u strijelce u utakmici 19. kola Serie A koju su odigrali Torino i Napoli. Momčad Ivana Jurića u vodstvo je došla u 43. minuti pogotkom Antonija Sanabrije, dok su u drugom dijelu u 50. minuti zbog prekršaja Pasqualea Mazzocchija Napolitanci ostali s desetoricom igrača na terenu.

Dodatnu prednost domaćini su iskoristili dvije minute kasnije, kada je sjajni pogodak postigao Nikola Vlašić. Vatreni je primio loptu na rubu šesnaesterca, nakon čega je imao par sekundi za pripremu prije nego li je sjajnim preciznim udarcem u sam kut matirao vratara Gollinija za povećanje vodstva.

"Fenomenalno, bravurozno, maestralno!", navodi su kojima je pogodak ispratio komentator na Arenasportu. Ovo je bio drugi Vlašićev gol ove sezone.

Pogodak Vlašića pogledajte OVDJE.

Ubrzo je pogodak za 3:0 postigao Alessandro Buongiorno i tako u potpunosti riješio pitanje pobjednika.

Tri boda je dohvatio i Lazio porazivši na gostovanju Udinese sa 2:1. Luca Pellegrini je u 12. minuti doveo goste u vodstvo, izjednačio je Walace u 59. minuti, a pobjedu gostima donio je Matias Vecino u 76. minuti. Toma Bašić nije igrao za goste.

U prvom nedjeljnom susretu Milan je u gostima pobijedio Empoli sa 3:0.

Milan je poveo u 11. minuti zahvaljujući Rubenu Loftus-Cheeku, kojeg je Rafael Leao odlično poslužio u kaznenom prostoru. Olivier Giroud povećao je vodstvo gostiju svojim devetim golom sezone iz jedanaesterca (31) koji je dosuđen nakon što je igrač Empolija igrao rukom u kaznenom prostoru. Treći gol za pobjedu gostiju zabio je goste Chaka Traore nakon kontre Christiana Pulisica (88.).

Na ljestvici vodi Inter sa 48 bodova, Juventus je drugi sa 43 boda i susretom manje, a Milan je treći sa 39 bodova.


Juventus do pobjede u sudačkoj nadoknadi, remi Rome i Atalante

Nogometaši Juventusa golom u sudačkoj nadoknadi pobijedili su "fenjeraša" Salernitanu sa 2:1 približivši se vodećem Interu na dva boda zaostatka.

Daleko teže nego što se očekivalo Juve je osvojio tri boda na gostovanju protiv posljednje momčadi Serie A. Na koncu je pitanje pobjednika razriješio gol Dušana Vlahovića u sudačkoj nadoknadi.

Domaćin je poveo u 39. minuti golom Giulija Maggiorea, no isti je igrač u 53. minuti zaradio crveni karton. Torinska Stara dame je uspjela izjednačiti u 65. minuti golom Samuela linga-Juniora, a u posljednjim trenucima susreta stići i do pobjede preko Vlahovića.

Danilo je osvojio loptu, a potom sjajno ubacio s desne strane do srpskog napadača koji je nadvisio domaću obranu i glavom pogodio za 2:1. Domagoj Bradarić je odigrao cijeli susret za domaći sastav.

U derbiju 19. kola Roma i Atalanta su na Olimpicu podijelili bodove odigravši 1:1.

Gosti su poveli već u osmoj minuti golom Teuna Koopmeinersa, a izjednačio je Paulo Dybala iz kaznenog udarca u 39. minuti. Za goste je od 65. minute igrao hrvatski nogometaš Mario Pašalić.

Linker
11. svibanj 2024 18:32