CRISTINA QUICLER Afp
POGLEDAJTE DUEL

VIDEO: Francuski sudac ‘pomogao‘ Furiji? ‘Ako kažem nešto više, sigurno će me kazniti‘

Zvijezde Arsenala i Manchester Cityja našle su se u okršaju u 16-ercu Španjolske
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 26. ožujak 2023. 20:28

Španjolska je uspješno i bez poteškoća savladala prvu prepreku u lovu na Euro 2024. godine. Furija je u Malagi ostvarila 3:0 pobjedu nad Norveškom pogocima Danija Olma (13.) i Joselua (84., 85.), ali gosti se osjećaju oštećenim zbog, kažu, pogrešne sudačke odluke.

U ranoj fazi susreta prva zvijezda norveške ekipe Martin Odegaard našao se u duelu s domaćim veznjakom Rodrijem, nakon čega je tražio kazneni udarac. Niska lopta dolazila je prema kapetanu Arsenala s desne strane, on ju je mirno iskontrolirao i zapucao prema vrataru Kepi Arrizabalagi, ali iskusni Nacho Fernandez uspješno je blokirao udarac.

Dok se Odegaard namještao, Rodri ga je pokušao zaustaviti klizećim startom i "pokupio ga" nekoliko trenutaka nakon što je veznjak zapucao prema vratima. Kapetan Arsenala uvjeren je da je trebao dobiti kazneni udarac.

- Poprilično sam siguran da je to bio penal. Rodri me krampovima pogodio točno u gležanj. Ali ne trudim se ništa govoriti o sucu. Golje je tako, jer ako kažem nešto više, sigurno će me kazniti - rekao je Odegaard nakon utakmice, prenosi Mirror.

Menadžer Stale Solbakken malo je rasterećenije razgovarao o odluci glavnog francuskog suca Benoita Bastiena:

- To je nevjerojatna odluka, bio je čisti penal. Ako nekoga ovako srušite, čak i u trenutku kad je lopta izvan njegovog posjeda, onda je to kazneni udarac. Ovo mi postaje malo dosadno - poručio je Solbakken.

image

Slavlje Španjolaca

TIZIANA FABI Afp

Naravno, tenzije su još žešće negoli je uobičajeno u ovakvim slučajevima, jer radi se o duelu asa Arsenala i Manchester Cityja, glavnih konkurenata za naslov Premier lige. Stoga se i po engleskim medijima dosta raspravljalo o situaciji, pri čemu je većina uvjerena da se radi o sudačkom propustu.

Norveška popravak traži u utorak u Gruziji, a Španjolci će visoki tempo pokušati istog dana prenijeti u Škotsku.

Linker
20. travanj 2024 10:39