Screenshot
MATEO, ŠTO SI NAPRAVIO?

VIDEO: Gvardiol dodao Kovačiću, a ovaj pretrčao cijelu suparničku momčad! Pogledajte gol Cityja u režiji Hrvata

Hrvatski reprezentativci upisali su dvije spektakularne asistencije
Piše: SNObjavljeno: 31. srpanj 2024. 08:54

Pripreme brojnih klubova u punom su jeku, a kao što to uvijek biva na turnejama diljem svijeta, kao nagovještaj za iduću sezonu, imamo priliku vidjeti međusobne okršaje nekih od najvećih europskih velikana.

Iako predsezonske utakmice ne treba uzimati ‘zaozbiljno‘, Manchester City baš se i ne može pohvaliti svojom ovogodišnjom američkom avanturom. U tri utakmice upisali su jednako toliko poraza, a najnoviji je stigao nakon lutrije jedanaesteraca protiv Barcelone.

Rezultat nakon 90 minuta bio je 2:2, a u raspucavanju s bijele točke Građani su promašili dva jedanaesterca (Kalvin Philipps, Jacob Wright) te je slavlje pripalo Kataloncima. Ipak, ako postoji dvojac kod Cityja koji ne može biti nezadovoljan svojim predstavama u ovoj utakmici to su naši Mateo Kovačić i Joško Gvardiol!

Nakon što je Barca u 24. povela preko Pau Victora, Gvardiol je 15 minuta kasnije fenomenalnom asistencijom režirao izjednačenje Građana. Stoper Vatrenih dočekao je loptu na nekih 25 metara i uputio izvrsnu loptu u šesnaesterac, loptu kojom je ‘izbacio‘ cijelu katalonsku obranu, a za koju mu se Nico O‘Reilly odužio pogotkom.

ASISTENCIJU GVARDIOLA POGLEDAJTE OVDJE

U smiraju prvog dijela uslijedio je novi pogodak Barcelone, ovoga puta strijelac je bio Pablo Torre, dok je drugi pogodak Cityja, pod pokroviteljstvom Matea Kovačića, stigao u 60. minuti. Hrvatski veznjak kao da je htio ‘nadvisiti‘ reprezentativnog kolegu u genijalnosti asistencije, što je u konačnici, moglo bi se reći, i napravio.

Zanimljivo, loptu je dočekao upravo od Gvardiola, i to ispred svog šesnaesterca, kada se zaputio u nevjerojatan trk. Prodorom kakav ‘samo on zna napraviti‘ u sekundi je izbacio čak četiri protivnička igrača, sjurio se put Barcinog gola i sjajnim dodavanjem u prostor namjestio pogodak Jacku Grealishu. Sve u svemu, večer za pamćenje za hrvatske reprezentativce, a mi se možemo samo diviti i pitati se koji je Vatreni upisao bolju asistenciju.

ASISTENCIJU KOVAČIĆA POGLEDAJTE OVDJE

Linker
14. rujan 2024 16:08