DARREN STAPLES Afp
POTOP CHELSEAJA

VIDEO: Haaland ispisao povijest Premier lige i prestigao legendu, Redsi izvukli remi, a Arsenal zasjeo na vrh

Pogodak je još impresivniji kad se uzme u obzir da ga je zabio direktnom rivalu u borbi za naslov
Piše: SN, HinaObjavljeno: 25. studeni 2023. 20:25

Nogometaši Arsenala izbili su na vrh ljestvice engleskog prvenstva zahvaljujući minimalnoj 1-0 (0-0) gostujućoj pobjedi protiv Brentforda u susretu 13. kola.

Arsenal je do pobjede stigao golom Havertza (89) u samoj završnici utakmice kada je uspio provući loptu kroz noge vrataru Flekkenu i pogoditi mrežu.

Arsenal je tako uspio iskoristiti remi Manchester Cityja i Liverpoola koji su u prvom susretu subotnjeg programa igrali 1-1 (1-0) te ih oboje preskočio na ljestvici. Vodeći Arsenal sada ima 30 bodova, drugi City 29, a treći Liverpool 28.

Remi Cityja i Liverpoola, rekord Haalanda

Napadač Manchester Cityja Erling Haaland upisao se u povijesne knjige Premier lige nakon pogotka zbog kojeg su Građani poveli 1:0 u utakmici protiv Liverpoola. Nakon odličnog prodora braniča Nathana Akea Nizozemac je lijepo uposlio Haalanda koji je imao dovoljno vremena da mirno plasira loptu iza vratara Allisona.

POGODAK HAALANDA MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Tim pogotkom Haaland je postao igrač koji je najbrže postigao 50 pogodaka u povijesti lige, i tako prestigao legendarnog napadača Manchester Uniteda Andyja Colea. Njemu je za 50 ligaških pogodaka bilo potrebno 65 utakmica, dok je Norvežanin taj pothvat ostvario u samo 48 utakmica.

Pogodak je još impresivniji kad se uzme u obzir da ga je zabio direktnom rivalu u borbi za naslov prvaka. Haaland je tako iza sebe ostavio veličine poput Alana Shearera, igrača s najviše pogodaka u povijesti Premier lige.

Međutim, da Građanima ne pripadne puni plijen u derbiju, pobrinuo se Trent Alexander-Arnold golom u 80. minuti za konačnih 1:1.

POGODAK ZA KONAČNIH 1:1 POGLEDAJTE OVDJE.

Joško Gvardiol ostao je na klupi Cityja kod kojega u sastavu zbog ozljede nije bilo Matea Kovačića.


Nogometaši Newcastle Uniteda u susretu su 13. kola englskog prvenstva na svom terenu svladali Chelsea s 4:1.

SAŽETAK UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE.

Prvo je poluvrijeme okončano rezultatom 1-1 nakon što je Isak (13) doveo domaće u vodstvo, a Sterling (23) poravnao, da bi odluka pala u samo jednoj minuti nastavka, odnosno nakon što su Lascalles (60) i Joelinton (61) pogađali za 3-1. Konačni je rezultat postavio Gordon (83).

Linker
09. svibanj 2024 21:03