Lovro Zvonarek zabija

 TWITTER SCREENSHOT
KAKAV POGODAK

VIDEO: HR wunderkind postigao sjajan gol na debiju za Bayern, pogledajte volej koji je proparao mrežu

Već jednim od prvih poteza u majici njemačkog velikana dao je naslutiti blistavu budućnost.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 31. srpanj 2022. 18:41

Kakav start za Lovru Zvonareka u Njemačkoj! Mladi hrvatski talent debitirao je pogotkom za drugu momčad Bayerna, koja se natječe u Regionalnoj ligi, četvrtom nogometnom rangu.

Na gostovanju kod gradskog suparnika Türkgücü Münchena Bayern II je slavio rezultatom 3:2, a 17-godišnjak iz Preloga zabio je gol za 1:1 u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena.

Bio je to krasan pogodak, lopta se nakon kornera u kaznenom prostoru domaćih odbila do Zvonareka, a on je iz voleja matirao suparničkog vratara.

Zvonarek je prošlog ljeta iz Slavena Belupa prodan u Bayern, koji ga je u minuloj sezoni HNL-a ostavio na posudbi u Koprivnici, odnosno plaćao je Farmaceutima za svaki njegov nastup.

Iznos fiksne odštete bio je 1,8 milijuna eura, s tim da su dogovoreni i razni bonusi i dodaci. Bio je to rekordan iznos odštete kojeg je Bayern platio za maloljetnog igrača.

Zvonarek je u Bayern prodan kao najmlađi strijelac u povijesti Prve HNL, sa 16 godina i 14 dana postigao je pobjednički pogodak protiv Varaždina u Koprivnici u sezoni 2020./21.

Linker
30. travanj 2024 18:15