Igrači Al-Reada

 FAYEZ NURELDINE Afp
SLAVLJE U PUSTINJI

VIDEO Hrvat govorom na terenu izazvao ludnicu pa objasnio kako je ‘ukrotio‘ Ronalda: ‘Bio je to dobar odabir‘

Igor Jovićević u posljednjem tromjesečju bilježi znatno bolje rezultate od prethodnog razdoblja
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 08. ožujak 2024. 16:04

Do 23. kola saudijskog prvenstva Al-Nassr izgubio je tri utakmice, od toga samo jednu na domaćem terenu. Onda je na Al-Awwal Park stigao Igor Jovićević sa svojim Al-Raedom i 3:1 pobjedom iznenadio Bliski istok, ostvarivši neupitno najveći trijumf otkad je ljetos preuzeo klub.

Nogometaši Al-Reada proslavili su pobjedu kao da je riječ o finalu kakvog velikog natjecanja, a hrvatski stručnjak po završetku utakmice dodatno je "nabrijao" svoje izabranike ratničkim govorom nakon kojeg su uslijedili krikovi oduševljenja.

Jovićević bilježi sve bolje rezultate: u prva tri mjeseca rada ostvario je samo pet bodova iz 11 utakmica, a u preostalih 12 ogleda, zaključno s Al-Nassrom Cristiana Ronalda i Marcela Brozovića, broji 17 bodova. Izgleda da se potpuno prilagodio saudijskom nogometu i može vjerovati da ga ne čeka borba za opstanak iako s 23 boda ima samo pet više prvih dviju ekipa u crvenoj zoni.

- Ovo je prekrasan dan za nas. Mislim da sam odabrao pravu taktiku. Nakon analize onoga što Al-Nassr radi u napadu, zatvorili smo sve prostore i koridore, te spriječili njihov napredak. No, momčad poput Al-Nassra uvijek nađe nova rješenja i pokušavali su nas probiti ubačajima, ali ipak smo uspjeli pružiti veliku izvedbu i zadovoljiti svoje navijače. Zaslužili smo ovu pobjedu, sada ju moramo potkrijepiti slavljem protiv Al-Taawouna iduće subote - rekao je Jovićević nakon ogleda, objašnjavajući kako je "ukrotio" najboljeg strijelca lige (22 pogotka) Cristiana Ronalda.

Linker
28. travanj 2024 07:21