ADRIAN DENNIS Afp
SLIJEDI KAZNA

VIDEO Hrvatska ga ne pamti po dobrom, a sada je opasno dignuo živce i Englezima: ‘Bila je to sramotna odluka‘

‘Bila je to sramotna odluka‘, govorio je menadžer Wolvesa
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 03. studeni 2023. 16:33

Engleska Premier liga odlučila je degradirati svojeg suca Anthonyja Taylora u drugi rang engleskog nogometa, Championship, za nadolazeći vikend, nakon što je prošlog vikenda u utakmici između Wolverhampton Wanderersa i Newcastle Uniteda dosudio nepostojeći kazneni udarac.

Taylor je dosudio jedanaesterac za navodni udarac napadača Wolvesa Hwang-Hee Chana na braniču Newcastlea Fabianu Scharu, koji nije postojao, dok se VAR tehnologija također nije uključila i intervenirala da ispravi akciju. Pogotkom iz penala Newcastle je uzeo 2:1 vodstvo u susretu, koje su Wolvesi do kraja utakmice izjednačili.

- Bila je to sramotna odluka - govorio je menadžer Wolvesa Gary O‘Neil nakon utakmice.

- Bila je to užasna odluka na terenu i također užasno što VAR nije intervenirao – nadodao je.

Video dosuđenog jedanaesterca možete pogledati ovdje.

Taylor će tako po prvi put nakon četiri godine suđenja najelitnijeg ranga engleskog nogometa voditi utakmicu Championshipa, a utakmica koja mu je dodijeljena je dvoboj između Preston North Enda i Coventry Cityja.

Engleski sudac trebao bi biti vrlo poznat i hrvatskoj javnosti. Naime, Taylor je hrvatskoj reprezentaciji sudio u posljednjem ciklusu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj, i to u rasprodanom susretu na Opus Areni u kojem su izabranici Zlatka Dalića poraženi od gostujuće Turske rezultatom 1:0. Taylor je i u toj utakmici zabilježio veliku pogrešku kada je dodijelio kazneni udarac za Hrvatsku pred kraj susreta zbog navodnog igranja rukom u turskom kaznenom prostoru. Intervencija VAR tehnologije ustvrdila je da nije bilo materijala za kazneni udarac te je njegova odluka poništena.

Svoj utjecaj na rezultate Hrvatske Taylor je imao i u susretu Svjetskog prvenstva u Katru u utakmici protiv Belgije, kada je svirao jedanaesterac koji je kasnije također poništen VAR tehnologijom zbog zaleđa tadađnjeg reprezentativca Dejana Lovrena.

Taylor nije prvi engleski sudac koji je degradiran ove sezone zbog slične pogreške. U ranijem kolu svoj danak je platio Adrian Holmes, linijski sudac, koji je morao raditi susret momčadi Millwalla i Hull Cityja zbog katastrofalne pogreške kojom je poništio pogodak Luisa Díaza u susretu Liverpoola protiv Tottenham Hotspura.

Linker
28. travanj 2024 05:33