Igor Štimac

 HECTOR RETAMAL Afp
VIDNO NERVOZAN

VIDEO: Igor Štimac poludio na klupi, pogledajte kako je bivši izbornik Vatrenih opsovao tijekom utakmice

Bivši strateg "Vatrenih" na klupi Indije izgubio je protiv Socceroosa rezultatom 0:2
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 13. siječanj 2024. 23:16

Bivši strateg hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac nije imao uspješno otvaranje Azijskog kupa sa svojom Indijom protiv favorizirane Australije. Štimac se držao obećanog, njegova momčad nije se branila, ali protiv ipak kvalitetnijeg sastava nije uspjela na protivničkog polovici stvoriti opasnije šanse. Na kraju su za tri boda "Socceroosa" zabili Jackson Irvine u 50., odnosno Jordan Bos u 73. minuti.

Frustrirajuće je bilo prvo poluvrijeme za Australiju, koja je neprestano napadala, ali je angažirana indijska obrana uporno zaustavljala sve njihove pokušaje. Iako momčad Graham Arnolda nije bila blizu pogađanja "mete", sa samo dva od njihovih 14 pokušaja koji su išli u okvir gola uz još njih sedam koji su završili u bloku, zaslužili su biti u vodstvu i samo je čudo sačuvalo Indiju od zaostatka nakon 45 minuta.

Jednakim tempom nastavljeno je i drugo poluvrijeme, dok u 51. minuti Australija nije dočekala pad koncentracije Štimčeve momčadi. Ubačaj Martina Boylea s desne strane odbija vratar Singha Sandhua, ali lopta dolazi do Jacksona Irvinea, koji ju je spremno dočekao i spremio u mrežu za 1:0 Australije.

Pri rezultatu 1:0 hrvatski strateg bio je vidno nervozan, pa ga je tako kamera u jednom trenutku ulovila kako psuje. Njegovu reakciju možete poogledati OVDJE.

Nakon dolaska u vodstvo Australija se više nije morala žuriti i čekala je da se Indija "otvori" bez rezultatskog pritiska. U 69. minuti Indijci su pak umalo došlo do bizarnog izjednačenja. Keanu Baccus je primio kratko dodavanje na sredini terena, od kuda vraća nespremnom vrataru Mathewu Ryanu pored kojega lopta prolazi, ali u konačnici ipak mijenja smjer i usporava, ali na djelić sekunde izgledalo je kao da će se rezultat vratiti na početak, dovoljno da strateg "Socceroosa" doslovno poludi na nemar svojih igrača.

Ipak, to je bilo sve od Indije. Riley McGree je u 73. minuti pronašao Jordana Bosa koji pogađa uz daljnju vratnicu za konačnih 2:0 Australije.

Linker
27. travanj 2024 18:06