ANP/DDP USA/PROFIMEDIA Anp/ddp Usa/profimedia
GOLIJADA I PREKIDI

VIDEO Infarktna utakmica i poraz Ajaxa: Sosa asistirao za čudesan gol, Šutalo teškim kiksom poklonio pobjedu

U završnici utakmice glavni sudac odlučio je prekinuti susret zbog jedne plastične čaše koja je završila u terenu
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 22. listopad 2023. 14:36

Nizozemski Ajax trenutno proživljava neviđeno veliku krizu. U današnjem susretu devetog kola nizozemske Eredivisie izabranici Mauricea Stejina upisali su poraz na gostovanju kod (prije ove utakmice) posljednje plasiranog Utrechta rezultatom 4:3, i time zauzeli predzadnje, 17. mjesto prvenstvene ljestvice. Uspio je Ajax nadoknaditi dva gola zaostatka koje je imao na početku drugog poluvremena, pa čak uzeti i vodstvo, no rasplet utakmice ostavio je donedavnog nizozemskog prvaka bez bodova.

Domaćine je u vodstvo doveo Ryan Flamingo na samom kraju prvog poluvremena odličnim udarcem s ruba kaznenog prostora. Agonija Ajaxa nastavila se u drugom dijelu, kada je nakon ubačaja iz kuta za 2:0 zabio Mike van der Hoorn. Od tog trenutka Ajax se probudio, i to na pogon hrvatskog reprezentativca Borne Sose, koji je u razmaku od tri minute upisao dvije odlične asistencije za Kristiana Hlynssona. Islandski nogometaš je u oba navrata odlično reagirao na Sosine ubačaje s lijeve strane i tako ekspresno vratio utakmicu u egal.

Golove pogledajte OVDJE!

Potpuni preokret režiran je u 65. minuti susreta kada je Steven Bergwijn realizirao udarac s bijele točke za 3:2 vodstvo Ajaxa. Međutim, radost gostujućih navijača ugasio je Jens Toornstra samo šest minuta kasnije. Odličnu akciju domaće momčadi Toornstra je dočekao na povratnoj lopti i bez previše problema matirao vratara Jaya Gortera. U završnici utakmice glavni sudac odlučio je prekinuti susret zbog jedne plastične čaše koja je završila u terenu, a odmah po povratku na travnjak Ultrecht je preko Oscara Fraula zadao konačan udarac Ajaxu.

Pogrešku Šutala pogledajte OVDJE!

Kardinalnu grešku u obrani napravio je Josip Šutalo, poklonio je loptu domaćinima u svojoj polovici terena iz čega se razvila akcija za konačnih 4:3 i pobjedu domaćina.

Josip Šutalo odigrao je cijelu utakmicu za nizozemski sastav, dok je Borna Sosa zamijenjen u 96. minuti. Jakov Medić nije ulazio u igru.

Linker
02. svibanj 2024 20:53