Jason Brown/imago Sportfotodienst/profimedia
SPRIJEČEN VEĆI INCIDENT

VIDEO: Kaos u Engleskoj, navijač naganjao suca zbog dosuđenog penala, on pobjegao u tunel

U utakmici Port Valea i Portsmoutha, pobješnjeli je navijač odlučio uzeti pravdu u svoje ruke
Piše: JL.Objavljeno: 28. siječanj 2024. 08:44

U trećem rangu engleskoga nogometa dogodio se incident pri kraju utakmice koji je podsjetio na "Benny Hill" potjeru.

Port Vale ugostio je vodeći Portsmouth koji je svladao domaćine pogotkom Colbyja Bishopa iz jedanaesterca u 88. minuti. Upravo se dosuđeni penal nije svidio navijačima Port Valea, a jedan od njih bio je posebno iznerviran odlukom suca Craiga Hicksa.

Pobješnjeli je navijač odlučio uzeti pravdu u svoje ruke i pokazati sucu svoje nezadovoljstvo. Pretrčao je preko cijeloga terena kako bi napao Hicksa, no sudac ga je u zadnji čas uočio te pobjegao prema tunelu. Osoblje oba kluba te treneri Andy Crosby i David Dunn ispriječili su se između navijača i Hicksa te time spriječili veći incident.

Video jurnjave navijača za sucem pogledajte OVDJE.

O incidentu se oglasio i Port Vale na svojim mrežama:

"Nogometni klub Port Vale osuđuje postupke osobe koja je ušla na teren tijekom današnje utakmice protiv Portsmoutha. Radit ćemo s nadležnim tijelima kako bismo osigurali da se s pojedincem postupa s pristupom nulte tolerancije. Podsjećamo sve navijače da je ulazak na teren kazneno djelo."

Ovo nije prvi incident s invazijom navijača u ovoj sezoni EFL Ligue One. Navijači Readinga su upravo u utakmici s Port Valeom upali u teren i zaustavili utakmicu zbog nezadovoljstva vlasnikom kluba. Zato se o svemu oglasila i 3. engleska liga EFL Ligue One:

"Užasnuti smo incidentom u današnjoj utakmici Lige 1 između Port Valea i Portsmoutha u kojem je sudac Craig Hicks otjeran s terena i osuđujemo bezumne postupke uključene osobe. Službene osobe na utakmici nikada se ne bi trebale osjećati ugroženima za svoju sigurnost kada igraju ključnu ulogu u organiziranju utakmica u našim natjecanjima. Pružit ćemo našu punu potporu Craigu i njegovom timu zajedno s Port Valeom i relevantnim vlastima dok nastoje privesti ovu osobu pravdi", piše na X profilu lige.

Portsmouth je pobjedom učvrstio prvo mjesto engleske 3. lige, dok se Port Vale nalazi na 20. mjestu, zadnjem iznad zone ispadanja.

Linker
16. travanj 2024 18:47