Prosvjed navijača Manchester Uniteda

 Peter Byrne/PA Images/profimedia
DOSTA IM JE SVEGA

VIDEO: Kaos u Manchesteru, bijesni navijači upali na promociju novog dresa i prekrižili ime sponzora

Iako iz kluba tvrde da je fan shop poslovao normalno, u jednom trenutku se morao zatvoriti
Piše: SNObjavljeno: 27. lipanj 2023. 15:29

Naouražana transparentima i bakljama, grupa bijesnih navijača Manchester Uniteda okupirala je jutros prostor ispred klupskog fan shopa, još jednom zahtijevajući odlazak vlasnika kluba, obitelji Glazer.

Prosvjed je bio tempiran na dan kad su Crveni vragovi predstavljali novi Adidasov dres, koji košta 127 eura (službena "matchday" verzija), odnosno 93 eura (replika). Članovi navijačke skupine 1958, koja već mjesecima organizira prosvjede protiv Glazera, protestirali su i protiv cijena, ali i protiv činjenice da se odugovlači s procesom kupoprodaje kluba.

image
Peter Byrne/PA Images/profimedia

"Nemojte hraniti njihovu pohlepu. Glazeri odlazite", stajalo je na jednom transparentu, dok su na drugoj poruci bila prekrižena imena Adidas i Glazers, uz dodatak: "Vratite nam klub".

Daily Mail piše da grupa prosvjednika nije bila velika, ali je bila vrlo glasna te je spriječila ulazak u fan shop. Iako iz kluba tvrde da je navijački dućan poslovao normalno, svjedoci tvrde da se u jednom trenutku zatvorio. Na teren su izašli i policija i zaštitari.

image
Peter Byrne/PA Images/profimedia

Sedam tjedana prije početka nove sezone, obitelj Glazer još uvijek nije objavila kome će prodati klub - katarskom šeiku Al-Thaniju ili britanskom milijarderu Sir Jimu Ratcliffeu - iako je zadnji rok za ponude istekao još krajem travnja.

Linker
08. svibanj 2024 23:26