JANE BARLOW/PA IMAGES/PROFIMEDIA Jane Barlow/pa Images/profimedia
DVOJBENA SITUACIJA

VIDEO: Kontroverza obilježila derbi Celtica i Rangersa, oglasio se klub: ‘Dajte nam VAR snimku‘

Repovi su ostali u zraku nakon velikog derbija škotskog prvenstva
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 31. prosinac 2023. 13:08

Repovi su ostali nakon velikog derbija škotskog prvenstva. Celtic je u Old Firmu s 2:1 pred svojim navijačima na Celtic Parku svladao Glasgow Rangerse i tako pobjegao na osam bodova prednosti, doduše s dvije odigrane utakmice više.

Rangersi su nakon utakmice od Nogometnog saveza Škotske zahtijevali da objavi audio zapis VAR komunikacije nakon što im u prvom poluvremenu nije dosuđen kazneni udarac.

Naime, na snimci izgleda kao da Alistair Johnston rukom dodiruje loptu u svom kaznenom prostoru kad je bio u duelu s napadačem Rangersa Abdallahom Simom.

Sudac Nick Walsh nije pokazao na bijelu točku, a u takvoj ga je odluci podržala i VAR soba u kojoj je glavni bio sudac Willie Collum.

Sporni trenutak na poluvremenu su komentirali stručni komentatori Skya James McFadden, Neil Lennon i Kris Boyd. Sva trojica složili su se da je to trebao biti kazneni udarac.

Tek se kasnije, u drugom poluvremenu, ispostavilo da je igrač Rangersa Abdullah Sima u začetku akcije bio u zaleđu.

Spornu situaciju pogledajte OVDJE

"Rangersi su zatražili od NS Škotske da VAR zvuk bude dostupan klubu kako bi razumjeli zašto nije dosuđen kazneni udarac unatoč jasnom igranju rukom Alistaira Johnstona iz Celtica.

Klub želi razumjeti proces koji je doveo do donošenja te odluke, budući da to nije bilo javno objavljeno u to vrijeme, niti priopćeno našem timu. Također razumijemo da je Sky kao službeni televizijski prijenos lige duboko nezadovoljan i zbunjen situacijom.

Rangers ostaje zagovornik VAR-a, ali mora postojati znatno više transparentnosti da bi bio uspješan u Škotskoj‘‘, stoji u priopćenju Rangersa.

Linker
27. travanj 2024 13:40