Robert Lewandowski

 MANAN VATSYAYANA Afp
LUDA SKUPINA

VIDEO: Lewandowski napokon zabio, Szczesny skinuo penal, a Poljaci senzaciju Svjetskog prvenstva!

Poljska je s 2:0 pobijedila Saudijsku Arabiju u drugom kolu SP-a u Kataru
Piše: SN/HinaObjavljeno: 26. studeni 2022. 16:21

POLJSKA - SAUDIJSKA ARABIJA 2:0 (Zielinski 40‘, Lewandowski 82‘)

POLJSKA (3-4-1-2): Szczesny - Bereszynski, Glik, Kiwior ?- Cash ?, Bielik, Krychowiak, Frankowski - Zielinski ⚽ (od 63. Kaminski) - Milik ? (od 71. Piatek), Lewandowski ⚽

SAUDIJSKA ARABIJA (4-1-4-1): Al Owais - Abdulhamid, Al Amri ?, Al Boleahi, Al Breik (od 66. Ghannam) - Al Malki ? (od 85. Al Oboud) - Al Buraikan, Al Najei (od 46. Al Abed od 90+6 Bahebri), Kanno, Al Dawsari S. - Al Shehri (od 86. Al Dawsari N.)


Izvještaj piše: Hina

Poljski nogometaši ostvarili su pobjedu u drugom kolu skupine C svjetskog prvenstva, slavili su s 2-0 (1-0) protiv Saudijske Arabije uz prvi pogodak Roberta Lewandowskog na svjetskim prvenstvima.

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

Bio je to dvoboj s brojnim prilikama na obje strane, no Saudijci nisu iskoristili ni jednu od svojih, kao ni jedanaesterac. Na drugoj strani su strijelci bili Piotr Zielinski u 39. te Robert Lewandowski u 82. minuti.

Dosta izjednačeno se igralo u prvom poluvremenu gdje je veći broj dolazaka u suparnički šesnaesterac imala Saudijska Arabija, no oni poljski izleti prema Al Owaisu ipak su izgledali opasnije.

Uostalom, Poljska je povela u 39. minuti nakon brze akcije gdje je lopta vrlo brzo došla na drugu stranu. Za nju se izborio Lewandowski koji je lijepo asistirao Zielinskom, a igrač Napolija je neometan, sa šest-sedam metara, pospremio loptu pod gredu za 1-0 Poljske.

Saudijska Arabija je imala idealnu šansu izjednačiti do kraja poluvremena. Duel Bielika i Al Shehrija označen je kao nedozvoljen te je dosuđen jedanaesterac za Saudijsku Arabiju koja takvo što nije iskoristila. Udarac Al Dawsarija je obranio poljski vratar Szczesny, kao i onaj Al Burayka koji je prvi došao na odbijenu loptu.

Ta propuštena velika prilika nije obeshrabrila Saudijce koji su od prvog trenutka drugog poluvremena krenuli po izjednačenje. Napadali su u valovima, a prvu veliku šansu imao je Al Dawsari u 55. minuti koji je, nakon velike gužve pred poljskim vratima, pucao iz blizine, ali je opet Szczesny bio neprelazan.

Pet minuta kasnije Al Brikan je mogao mnogo bolje pucati, ali nije iskoristio dobru priliku. U svakom slučaju, Poljska se pomalo panično branila od suparnika koji je nasrtao svim silama. No, u jeku napada Saudijske Arabije mogla je Poljska povećati na 2-0 u 63. minuti, ali je Milik tada glavom, iz blizine, pogodio gredu. Samo nekoliko minuta kasnije Lewandowski je pogodio vratnicu.

No, uspio je Lewandowski zabiti pogodak u 82. minuti i time riješiti utakmicu. Iskoristio je pogrešku u obrani suparnika, ukrao loptu i zabio za 2-0, svoj premijerni pogodak na svjetskim prvenstvima, kao i ukupno 77. za poljsku reprezentaciju.

U ovoj skupini C od 20 sati utakmicu drugog kola igraju Argentina i Meksiko. Na ljestvici vodi Poljska koja ima četiri boda. Saudijska Arabija je na tri, Meksiko na jedan, a Argentina ima nula bodova.

Treće kolo skupine D na rasporedu je 30. studenoga, a od 20 sati se sastaju Poljska i Argentina te Saudijska Arabija i Meksiko.

Poljski kapetan Robert Lewandowski, asistent za prvi i strijelac drugog gola:

"Borio sam se i radio čitavu utakmicu i sretan sam zbog pobjede. Za napadača je najvažnije zabiti gol, a danas sam u tome i uspio. Obrambeno smo bili jako dobri. Protiv Argentine će također biti teško, ali moramo biti strpljivi".

Poljski izbornik Czeslaw Michniewicz:

"Uspjeeti možemo samo zajedno. Rezultat uvjek sve zasladi, kada pobijedite sve manje boli".

Saudijski izbornik Herve Renard:

"Nismo izgubili jer nismo imali sreće, izgubili smo jer nismo bili efikasni. Ali, još uvijek smo živi".


PRIJENOS UŽIVO:

90+7 - Kraj! Poljska je pobijedila S. Arabiju i tako došla na prvo mjesto u skupini.

90+6 - Izveo je sada iz igre Al Abeda koji je ušao na startu drugog poluvremena.

90+4 - Opet su se sjurili Poljaci u kontru, ali stigli su to zaustaviti Saudijci.

90 - Pokazao je četvrti sudac da će se igrati još sedam minuta nadoknade.

90 - Ništa od drugog pogotka Lewandowskog na utakmici! Išao je prebaciti vratara, ali je Al Owais potvrdio svoju kvalitetu i spriječio novu loptu u svojoj mreži.

88 - Traži od svojih igrača izbornik Renard da se bore i pokušaju doći do brzog preokreta, ali čini se da su se ispuhali u ovom susretu.

82 - GOOOOOL! Lewandowski povisuje vodstvo Poljske na 2:0! Napokon je rekorder po broju golova i nastupa za reprezentaciju zatresao mrežu na ovom natjecanju.

image
MANAN VATSYAYANA Afp

80 - Oštro gađa Al Ghannam u peterac gdje nitko od njegovih suigrača nije ispratio centaršut.

78 - Saudijska Arabija imala je dobru priliku, ali je Al Malki(ce) pucao pored gola.

75 - Ponovno je izbio 1 na 1 Lewandowski, ali je vratar Saudijske Arabije istrčao po loptu te na kraju bio brži od njega.

73 - Igra se u zadnjih desetak minuta posve preselila pred vrata Al Owaisa. Poljaci idu po drugi gol na utakmici.

68 - Iz trećeg duela Al Dawsari - Szczesny, poljski je vratar izašao kao pobjednik nakon što je napadač pucao ravno u njega s vrha šesnaesterca.

image
ODD ANDERSEN Afp

65 - Evo nove vratnice za Poljsku! Nakon Milika, sada je okvir gola spriječio i Lewandowskog koji je, budimo realni, loše zahvatio loptu.

62 - Trese se greda!! Bilo je sada opasno i s druge strane, Milik je ispratio centaršut, a njegov je udarac spriječila greda.

60 - Nastavlja se dominacija Saudijske Arabije... Al Buraikan je prvi zapucao preko gola, a odma nakon što su izveli loptu do nje je došao Kanno koji je prošao isto kao i njegov prethodnik.

image

Wojciech Szczesny

ANDREJ ISAKOVIC Afp

55 - Koliko sada sadržaja pred Poljskim golom! Najprije je Al Abed malo odugovlačio s udarcem u šesnaestercu, nakon toga je i pao, a lopta je na kraju došla do nekog od napadača koji nije bio precizan. Preživjeli su pravi uragan.

52 - Atraktivno je škaricama pokušao Kanno ugroziti Szczesnyja, ali nije to imalo previše učinka.

49 - Riskantno,ali uspješno je sada istrčao Al Owais koji je pravovremeno spriječio jednu dugu loptu koju su Poljaci poslali na njihovu polovicu.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

46 - Igrači su izašli iz tunela i nastavlja se dvoboj u kojemu Poljska trenuno ima prednost jednog gola.

PRVO POLUVRIJEME

45+10 - Kraj prvog dijela! Poljska vodi 1:0.

45+5 - Al Amri (S. Arabija) je dobio žuti karton.

45+1 - Al Dawsari je pucao iz penala, ali golman Poljske sjajno brani njegov udarac, a na loptu je kasnije natrčao Al Burayk koji puca preko gola!

45 - Igrat će se još 10 minuta sučeve nadoknade vremena.

image
ANDREJ ISAKOVIC Afp

42 - PENAL ZA S. ARABIJU! Bielik je srušio Shehrija, a sudac nakon provjere VAR-a dosudio penal.

40 - GOOOOL! Iako je S. Arabija bila aktivnija, vodi Poljska! Zielinski zabija za veliko vodstvo Poljske.

30 - Puno je trke i nervoze na utakmici, ali nema promjene rezultata, a ni opasnijih akcija.

27 - Sada je žuti karton dobio i pomoćnik na klupi S. Arabije.

image
ANDREJ ISAKOVIC Afp

20 - Žuti karton dobio je Al Malki (S. Arabija).

19 - Žuti karton je dobio i Milik. On je treći igrač Poljske koji je požutio u protekle četiri minute.

16 - Požutio je sada i Cash (Poljska).

15 - Žuti karton dobio je Kiwior (Poljska).

13 - Kanno je sada opalio s ruba šesnaestserca, ali sjajan šut brani Szczesny.

6 - Cash je ubacio i tražio Milika, ali Al Owais uzima to u ruke.

5 - Krenula je Saudijska Arabija poletno uz glasnu podršku s tribina. Saudijci žele novu pobjedu nakon velikog iznenađenja protiv Argentine.

1 - Počeo je susret Poljske i S. Arabije.

Linker
20. travanj 2024 05:42