USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
TRPA KAO NA TRACI

VIDEO: Lionel Messi pomiče granice, ovako nešto mu dosad nikad nije uspjelo, a uskoro može do svjetskog rekorda

Uz ovaj gol Messi ima učinak od devet golova u šest utakmica s američkom momčadi
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 16. kolovoz 2023. 08:12

Lionel Messi nastavlja oduševljavati u redovima svojeg novog kluba, Inter Miamija. Argentinac je predvodio momčad do nove pobjede, ovoga puta protiv Philadelphije, rezultatom 4:1 na Subaru Parku u Chesteru, a Messi je zabio drugi gol svoje momčadi u 20. minuti za vodstvo 2:0.

Detalje o utakmici i video Messijevog pogotka možete pogledati OVDJE.

Bio je to jedan od klasičnih golova čarobnog Argentinca, na prvu se čini kao nešto što smo viđali mnogo puta od strane takvog majstora. Kasnije se ispostavilo da je to najdalji pogodak koji je Messi postigao u svojoj karijeri. Argentinac je opalio s 32 metra i plasirao loptu u donji lijevi kut vratara Andrea Blakea.

- Messi je pokazao veliku predanost kada je riječ o igri. Vrijedno radi. Sve je to zarazno za sve njegove suigrače - rekao je nakon utakmice trener Tata Marino.

Uz ovaj gol Messi ima učinak od devet golova u šest utakmica s američkom momčadi. Od dolaska Messija u Miami, Inter je zabio 21 gol u šest utakmica, dok je prije njegova potpisa momčad s Floride zabila samo 22 gola u 22 utakmice.

- Potreban je potpuni timski napor da se dobije prilika protiv momčadi kao što je Miami. U prvih 20-30 minuta napravili smo previše pogrešaka, kaznili su nas. Nismo bili mi to prvo poluvrijeme, ali oni su jako dobri. Teško izgubiti i primiti četiri gola, taj dio boli. Ne osjećate se dobro napustiti taj teren nakon što ste primili četiri gola - rekao je trener Philadelphia Uniona Jim Curtin.

Na putu do naslova Messiju i Interu sada još stoji samo Nashville koji je u polufinalu pobijedio meksički Monterrey 2:0. Mogla bi ovo biti posebna utakmica za Argentinca, jer u slučaju da njegova ekipa bude uspješna, Messi će postati najtrofejniji igrač u povijesti nogometa, zajedno s Danijem Alvesom izjednačit će se na 44 naslova.

Ne pobijedi li u subotu, uskoro bi se za Messija ukazala nova prilika. Inter u četvrtak 24. kolovoza mora igrati polufinale US Open Cupa, gdje će se kao gost susresti s Cincinnatijem.

Linker
18. svibanj 2024 15:14