BO AMSTRUP Afp
KAKVA ZAVRŠNICA

VIDEO: Luda senzacija u kvalifikacijama za EURO! Danci u potpunom šoku, veliki autsajder izveo čudo nad čudima

U prvom poluvremenu djelovalo je da imaju sigurnu pobjedu, a onda su protivnici napravili nemoguće
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 26. ožujak 2023. 17:12

U nedjelju je Kazahstan režirao najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela kvalifikacija za Euro 2024. Na svom terenu u Astani gubili su 0:2 od Danske, ali slijedio je poptuno neočekivani preokret, kojim su autsajderi slavili 3:2 i stigli do prvih bodova u H skupini.

Rasmus Winther Hojlund dvaput je zatresao mrežu u prvom poluvremenu (21., 35) i djelovalo je da će to biti laka zadaća za Dance. Sve do 73. minute držali su vodstvo, a potom je Baktijar Zajnutdinov bio precizan s bijele točke. Tračak nade brzo se pretvorio u apsolutno oduševljenje, jer u samo tri minute domaćin je stigao do preokreta.

POGOTKE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

image
BO AMSTRUP Afp

Prvo je Askat Tagibergen zabio u 86. minuti, a Abat Aimbetov u 89. pogodio je za senzacionalan rezultat u Astani. Krajem ogleda zaradio je drugi žuti karton, odnosno isključenje, ali vjerojatno neće previše žaliti.

Danska je druga na tablici H skupine s tri boda, koliko na vrhu brojii Sjeverna Irska s prvim mjestom. Kazahstan je s istim brojem bodova na četvrtom mjestu, dok treće drži Slovenija (tri boda) s utakmicom manje. Finska i San Marino su na začelju bez bodova.

Linker
18. travanj 2024 10:51