Nogometaši Racinga slave osvojen trofej

 RAMIRO GOMEZ Afp
POTPUNO LUDILO

VIDEO: Luda utakmica za veliki trofej s 10 crvenih kartona! Pogledajte scene apsolutnog kaosa

O utakmici Boce i Racinga će se još pričati, a obilježio ju je sudac koji će suditi i u Kataru...
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 07. studeni 2022. 07:36

Argentinski Racing osvojio trofej de Campeones de la Liga Profesional nakon što je pobijedio Bocu Juniors s 2:1 nakon produžetaka. Riječ je o utakmici u kojoj se za naslov bore osvajači argentinskog prvenstva i pobjednici tamošnjeg kupa. S obzirom da su do oba spomenuta trofeja ove godine došli igrači Boce Juniors, drugi sudionik finala birao se utakmicom između osvajača drugog mjesta u ligi (Racing) i finalista kupa (Tigre), a bolji je i tada bio Racing (2:1).

Ono zbog čega će ova utakmica ostati zauvijek u sjećanju mnogim navijačima, nije rezultat već faktor da je glavni sudac, Facundo Tello morao ranije označiti kraj susreta jer je Boca u desetoj minuti sudačke nadoknade zaradila šesto isključenje na utakmici. Ukupno je Tello isključio desetoricu u apokaliptičnoj utakmici odigranoj na stadionu La Pedrera, jedanaest pridoda li im se i Bocin trener Hugo Ibarra. Trojica su bila Racingovih, a sedmorica iz redova Boca Juniorsa.

Pandorinu kutiju su po isteku regularnog dijela sukobom otvorili Sebastián Villa (Boca) i Johan Carbonero (Racing) zbog čega su obojica poslani na hlađenje. U 100. minuti drugi žuti i još jedno isključenje za prvaka Argentine zaradio je Alan Varela, a potpuni kaos dogodio se u samom finišu susreta. Sve se raspalo u proslavi pogotka Carlosa Alcaraza za konačnih 2:1 u 118. minuti, koji je odlučio skinuti dres i proslaviti pred navijačima Boce Juniors i time dodao ulja na već kipuću vatru.

Došlo je do sukoba u kojemu je i sam Alcaraz zaradio crveni zajedno sa Luisom Advínculom, Frankom Fabrom, Carlosom Zambranom i Diegom Gonzálezom (koji je bio na klupi), a osim Alcaraza u redovima Racinga pocrvenio je i Catriel Cabellos. Konačni, šesti crveni karton za Bocu dijelo je Daria Benedetta, čiju je neprimjerenu gestu nakon intervencije VAR-a, Tello odlučio sankcionirati.

Iako je rezultat ovdje potpuno pao u drugi plan, prije nego li je Alcaraz donio titulu Racingu, Boca je povela golom Norberta Briasca u 19. minuti, ali je Racing izjednačio golom Matíasa Rojasa samo nekoliko minuta kasnije. Scenarij o kojemu će se još dugo pričati...

Linker
30. travanj 2024 18:51