EITAN ABRAMOVICH Afp
‘Pistolero‘ je prelomio

VIDEO Luis Suarez kroz suze objavio veliku odluku: ‘Imam svoje razloge, ali je teško, jako teško...‘

‘Igrat ću ovu utakmicu s istim entuzijazmom s kojim sam igrao i prvu 2007. godine‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. rujan 2024. 07:52

Još jedna velika reprezentativna karijera bliži se kraju. Svoj je oproštaj od dresa nacionalne momčadi najavio legendarni urugvajski napadač Luis Suarez.

Riječ je o najboljem strijelcu reprezentacije Urugvaja koji je u 142 nastupa postigao 69 pogodaka te o igraču s najvećim brojem reprezentativnih nastupa nakon Diega Godina koji ih ima 161.

‘Pistolero‘ je na konferenciji za novinare najavio da napušta izabranu vrstu te će u petak odigrati posljednju utakmicu. Bit će to susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u kojem će Urugvaj ugostiti Paragvaj.

- Teško mi je reći, ali bit će to moja posljednja utakmica za reprezentaciju. Razmišljao sam o tome i analizirao svoju odluku, i mogu reći da je sada pravo vrijeme – rekao je Suarez.

Najveći uspjeh s reprezentacijom ostvario je osvajanjem Copa Americe 2011. godine.

- Imam svoje razloge, ali je teško, jako teško... No, vrijeme je. Igrat ću ovu utakmicu s istim entuzijazmom s kojim sam igrao i prvu 2007. godine, s istom željom i entuzijazmom kao taj 19-godišnji dječak. Dat ću svoj život, učili su me da radim tako – najavio je napadač Inter Miamija koji je ostavio dubok trag u Ajaxu, Liverpoolu, Barceloni, Atletico Madridu...

Za reprezentaciju Urugvaja nastupio je šest puta na kontinentalnom prvenstvu, a igrao je i na četiri Svjetska prvenstva.

- Imam 37 godina i bilo bi mi jako teško zaigrati na sljedećem Svjetskom prvenstvu. Ja sam taj koji je donio odluku o povlačenju, ne radi se o ozljedama ili o tome da me više ne žele zvati u reprezentaciju – zaključio je Luis Suarez.

Linker
05. rujan 2024 10:37