Thierry Breton/Panoramic/Profimedia
INTERNIRALA POLICIJA

VIDEO Makljaža u Francuskoj, utakmica Kupa kasnila zbog masovne tučnjave na tribinama

Iz Nice tvrde da je razlog ulaska navijača Bordeauxa u gostujući sektor bio pokušaj krađe transparenta
Piše: Emanuel KnjazObjavljeno: 21. siječanj 2024. 09:54

Utakmica francuskog kupa između Bordeauxa i Nice kasnila je u subotu četiri minute zbog masovne tučnjave navijača. Sukob je izbio na Matmutu Atlantique stadionu nekoliko minuta prije početka.

Dok su navijači Nice ulazili na svoju tribinu, uz visoku ogradu, na rubu gostujućeg sektora, dočekalo ih je 150 ultrasa Bordeauxa poznatih kao North Gate, prenosi France Bleu. Sukob je izbio preko ograde te je tučnjava i "razmjena" baklji trajala 10-ak minuta sve dok nije intervenirala policija.

Nekoliko minuta nakon incidenta oglasio se na X-u OGC Nice, navodeći da je razlog ulaska navijača Bordeauxa u gostujući sektor bio pokušaj krađe transparenta Nice.

“OGC Nice žali zbog napada koji su pretrpjeli njihovi navijači nakon pokušaja krađe transparenta od strane pristaša Girondinsa i očekuje da će nadležna tijela rasvijetliti događaje koji su doveli do ove situacije”, stoji u priopćenju.

I domaćini su komentirali incident.

“Klub žali zbog incidenata koji su se dogodili prije utakmice Coupe de France između Girondinsa i OGC Nice te osuđuje nasilje kojem apsolutno nema mjesta u nogometu. Odmah je pokrenuta istraga, u bliskoj suradnji s nadležnim tijelima, kako bi se rasvijetlile točne okolnosti incidenata i identificirali krivci, te kako bi se što oštrije izrekle potrebne sankcije”, objavio je Bordeaux.

Linker
28. travanj 2024 08:57