GIUSEPPE CACACE Afp
POGLEDAJTE POGOTKE

VIDEO: Modrić & Co. nadigrani! Nevjerojatna Barcelona ostavila ih u čudu i uzela veliki trofej

Ni HR maestro nije uspijevao okrenuti stvari pa ga je Ancelotti izvadio sredinom nastavka
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. siječanj 2023. 21:51

REAL MADRID - BARCELONA 1:3 (Benzema 90+3/Gavi 33‘, Lewandowski 45‘, Pedri 69‘)

REAL MADRID: Courtois - Carvajal, Militao, Rüdiger, Mendy - Modrić, Camavinga, Kroos - Valverde, Benzema, Vinicius

BARCELONA: ter Stegen - Kounde, Araujo, Christensen, Balde - Gavi, Busquets, De Jong - Dembele, Pedri - Lewandowski


Piše: Dražen Antolić

Barcelona je razbila europskog prvaka i 14. put osvojila španjolski Superkup, premijerno kako se igra u Rijadu sa četiri sudionika, uzela prvi trofej od Kupa kralja 2021. godine. Realova tradicija da bude jak i uspješan u finalima pukla je poput trule gume, a Xavi je osvojio prvi trenerski trofej s Barcom. Pablo Martin Paez Gavira, tek 18-godišnji veznjak Gavi odigrao je briljantnu utakmicu, potvrdio izvrsnu formu i igrački uspon, bio prvo ime ogleda, Barcelonino blago.

image

Barcelona slavi svoj 14. trofej Španjolskog superkupa

GIUSEPPE CACACE Afp

Barcelona je već u prvom poluvremenu "anestezirala i rasparala" Real, povela 2:0 i bila dominantna ekipa na stadionu kralja Fahda. Većinska navijača publika Bijelih ušutjela je kao i rješenja ekipe Carla Ancelottija pred kombinatorikom i ritmom katalonske ekipe koja je bila agresivnija, brža, spretnija i vještija. Xavi je našao pravu strategiju, pojačao vezni red, a s Gavijeom išao lijevo da s te pozicije kao lažno krilo radi pomutnju. Pokazalo se izvrsnom rješenjem ovaj put...

Gavi i Lewandowski, koji je od sredine prvog dijela igrao s natučenim rebrima, zabijali su za 2:0. Sergio Busquets, igrač čije izvedbe ponekad vrište da mu je vrijeme za mirovinu i kojemu, barem po medijskim napisima, traže nasljednika jer na ljeto mu istječe ugovor ovaj je put odigrao profesorski. U svojoj najboljoj maniri.

>>>>>> POGODAK GAVIJA ZA 1:0 POGLEDAJTE OVDJE <<<<<<

Lewandowski je prvo zaprijetio u 11. minuti glavom, pa je u 14. pogodio vratnicu udarcem s ruba kaznenog prostora. Katalonci su držali posjed, Courtois odlično branio, no kad Real sjevne sve se brzo može promijeniti. U 18. minuti tako je Mendy ubacio s lijeve strane, a Benzema pucao glavom malo kraj vrata. To je bila prva i jedina konkretnija akcija Madriđana do odmora.

U 33. minuti Busquets je uklizao Camavingi i odnio loptu nakon pasa Mendyja koji nije bio točan, kroz nekoliko dodavanja Lewandowski je proigrao Gavija čiji šut iz blizine Courtois nije mogao zaustaviti. Dogodilo se to kad je Real imao čovjeka manje u terenu zbog ozljede Rüdigera. U 45. minuti Busquets je pokrenuo akciju, De Jong se bacio na loptu i gurnuo je u kontru, Gavi je pobjegao po lijevoj strani i pred vratima našao Lewandowskog za 2:0.

>>>>>> POGODAK LEWANDOWSKOG ZA 2:0 POGLEDAJTE OVDJE <<<<<<

Gavi je bio izvrstan, cijela Barca nadahnuta, a Real? Nije se ni pojavio, pljuštali su komentari u španjolskom medijskom prostoru. Već u 51. minuti Barca je imala sve za 3:0 osim realizacija Dembelea. Balde je povukao brzi akciju i proigrao Francuza koji izlazi oči u oči s Courtoisom, no Belgijac na vratima brani mu šut. No, to se dogodilo u 69. minuti. Gavi je opet bio asistent, a Pedri iz blizine strijelac.

>>>>>> POGODAK PEDRIJA ZA 3:0 POGLEDAJTE OVDJE <<<<<<

Ancelotti je u drugom dijelu uveo Rodryga umjesto Camavinge u 46. minuti, dao šansu Ceballosu tako što je izvukao s terena Modrića u 65. minuti, ali sve do 70., kad su već gubili 3:0, nisu pucali u okvir gola. Iako je Vinicius imao nekoliko prodora i poteza, ostali su bez konkretizacije.

Luka Modrić nije odigrao na svojoj razini. Tijekom dana dobio je nagradu na najboljeg sportaša Hrvatska u izboru Sportskih novosti, no navečer je ostao uklopljen je duh Reala koji je ovaj put bio negativan. Posebno loši bili su Kroosa i Carvajal, ali ni ostali se nemaju s čime pohvaliti. Modriću će očito trebati još nešto vremena da se nakon Svjetskog prvenstva vrati energetski i igrački u pravu formu. Imao je 37 kontakata s loptom, 93 posto točnih dodavanja, ali nije dobio niti jedan duel, nije uputio niti jedan udarac.

image

Luka Modrić izlazi iz igre u 65. minuti

GIUSEPPE CACACE Afp

>>>>>> JEDINI POGODAK REAL MADRIDA POGLEDAJTE OVDJE <<<<<<

Do kraja je Real pokušao popraviti dojam, Asensio koji je ušao umjesto Kroosa imao je jedan dobar šut, no i njega je obranio Ter Stegen. Kad bi Barca došla do lopte bio je to sitan vez finih pasova, kod visokog vodstva dali su si oduška i demonstrirali kvalitetu. Imao je jedan opasan šut i Rodryoga, da bi ipak Benzema u trećoj minuti sudačke nadoknade vremena zabio počasni pogodak za 3:1. Ancelotti je prvi put izgubio finale s Realom. Barcina momčad zapjevala je na travnjaku u Rijadu, koji nije bio briljantan, ali to nikako nije isprika poraženima.

Linker
17. svibanj 2024 16:38