Profimedia/screenshot
KIKS OBLAKA

VIDEO Modrić ‘natjerao‘ golmana na autogol? Situacija iz derbija pokrenula lavinu: ‘To je Lukin gol‘

Nogometaši Atlético Madrida srušili su Real Madrid i izborili četvrtfinale Kupa Kralja
Piše: SNObjavljeno: 18. siječanj 2024. 22:40

Osam dana nakon što su vodili bitku za finale Superkupa, Atlético Madrid i Real Madrid ponovno su sučelili, ovaj put u borbi za četvrtfinale Kupa Kralja. U četvrtak navečer pobjednik je odlučen nakon produžetaka, a među osam najboljih će nogometaši Atlética koji su slavili s ukupnih 4:2 (2:2 u regularnom dijelu).

Ova utakmica se zahuktala potkraj prvog poluvremena. Prvo je Atlético poveo u 39. minuti pogotkom Samuela Lina, a u samoj završnici prvog dijela, Kraljevi su poravnali rezultat na 1:1.

Dio posla kod izjednačenja odradio je Luka Modrić, koji je ubacio iz prekida, a lopta je završila u mreži nakon velike pogreške Jana Oblaka. Slovenski vratar šakom je okrznuo loptu, ali bila je to pogrešna procjena, zbog koje je čuvaru mreže i upisan autogol. Inače, Modrić je najviše susreta u karijeri odigrao upravo protiv Atlética, ali nikada im nije zabio pogodak...

Autogol Oblaka pogledajte OVDJE.

Pogodak je podijelio navijače na društvenim mrežama. Dok neki smatraju da je ispravno upisan autogol, drugi tvrde da je trebao biti upisan Modriću. Na nekim je grafikama u TV prijenosima, štoviše, pripisan hrvatskom veznjaku.

U službenoj statistici utakmice, međutim, vodi se kao autogol Oblaka.

Atlético je u 57. minuti vratio prednost preko Alvara Morate, no Joselu je izjednačio u 82. i odveo utakmicu u produžetke, a tamo su Antoine Griezmann u 100. i Rodrigo Riquelme u 119. postavili konačnih 4:2 za veliko slavlje domaćeg sastava.

Linker
27. travanj 2024 04:10