Manuel Diaz

 Screenshot
POSEBAN TRENUTAK

VIDEO: Najemotivnija proslava! Danima je strahovao za život, a sad u suzama gledao kako mu sin ruši Brazil

Otac Luisa Diaza na potresan je način proslavio dva pogotka svog sina i rušenje Brazila
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. studeni 2023. 10:05

Čak 15 utakmica čekala je Kolumbija na pobjedu protiv Brazila u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, da bi noćas u Barranquilli slavila rezultatom 2:1.

Goste je u vodstvo doveo Gabriel Martinelli već u 4. minuti, no u 27. se ozlijedio asistent za pogodak Vinicius Junior koji je morao napustiti teren.

Veliki preokret uslijedio je u nastavku, a junak je s dva pogotka postignuta glavom bio Liverpoolov ofenzivac Luis Diaz.

image

Manuel Diaz

Screenshot

Posebno emotivno te trenutke je na tribinama proživljavao njegov otac Luis Manuel Diaz Jimenez (58) koji je nedavno oslobođen iz zatočeništva nakon što su ga oteli pripadnici Vojske nacionalnog oslobođenja, kolumbijske paravojne formacije.

U rukama gerilaca Diaz stariji proveo je 12 dana te je strahovao za svoj život, a njegovo je oslobađanje sin Luis proslavio na sjajan način, s dva važna pogotka protiv jedne od najboljih svjetskih reprezentacija.

Nakon drugog gola njegov otac Luis Manuel potpuno je podlegao emocijama. U dresu Kolumbije i sa srebrnom krunicom prvo je padao na navijače koji su se nalazili oko njega, potom je zaplakao pokraj svoje supruge Cilenis Marulande. Snimka njegovog slavlja ubrzo je postala viralna, a navijači su je popratili oduševljenim komentarima.

POGLEDAJTE KAKO JE TATA DIAZ PROSLAVIO DRUGI GOL SVOG SINA

Ništa manje emotivan od svog oca nije bio ni Luis Diaz.

- Da, mislio sam na svog tatu cijelo vrijeme na terenu… uvijek je imao pravi mentalitet u teškim trenucima. Ova pobjeda, ovi golovi idu za njega. zahvaljujem Bogu. On sve to čini mogućim. Uvijek smo proživljavali teške trenutke, ali život te čini jakim i hrabrim. Takav je i nogomet, a takav je i život. Zaslužili smo ovu pobjedu – rekao je Luis Diaz.

Dvaput je Kolumbijac matirao svog klupskog kolegu Alissona Beckera.

- On je prijatelj, jako je patio ovih dana. Ovo je više od nogometa, on to zaslužuje – komentirao je brazilski vratar.

Sljedeći ispit u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Kolumbiju čeka u utorak na gostovanju u Paragvaju. Nakon pet odigranih kola Kolumbijci su treći na ljestvici južnoameričkih kvalifikacija s devet osvojenih bodova.

Linker
03. svibanj 2024 10:53