SCREESNHO
PROSUDITE SAMI

VIDEO Navijači Barçe kipte od bijesa, je li sudac pomogao Realu u El Clasicu? ‘Ovo izgleda kao gol‘

Suci su nakon VAR pregleda zaključili da je Ukrajinac Andrij Lunin jedva izbacio loptu s gol-linije
Piše: SNObjavljeno: 21. travanj 2024. 23:32

Nogometaši Real Madrida pobijedili su Barcelonu rezultatom 3.2 u El Clasicu na Santiago Bernabeuu i tako napravili velik korak ka osiguranju titule prvaka Španjolske. Strijelci za Real bili su Vinicius Junior, Lucas Vazquez te Jude Bellingham, dok su za Barcelonu precizni bili Andreas Christensen i Fermin Lopez. Real je sad na 11 bodova prednosti pred drugoplasiranom Barcelonom šest kola prije kraja.

Ova utakmica nije prošla bez repova i kontroverza. Treći gol na utakmici zabio je Lamine Yamal u 27. minuti, barem se tako na prvu činilo. Naime, suci su nakon VAR pregleda zaključili da je Ukrajinac Andrij Lunin jedva izbacio loptu s gol-linije prije nego li je ona prešla crtu.

Ni gol-tehnologija nije sucu javila da je pogodak, no društvenim mrežama širi se snimka na kojoj zbilja izgleda kao da je situacija, u najmanju ruku, dvojbena, a sudački ekspert Marce Alfonso Perez Burrull smatra da je pogodak trebao biti priznat.

- Nemamo tehnologiju koja bi dala odgovor na ovo pitanje, ali čini se da je lopta u potpunosti prešla crtu dok je Lunin bio u golu i da je to valjani pogodak. Ako suci nisu sigurni da je to gol, odluka suca je ispravna.

DVOJBENU SITUACIJU POGLEDAJTE OVDJE

Linker
21. travanj 2024 23:32