OLI SCARFF Afp
EUROPSKA LIGA

VIDEO: Nemogući promašaj Darwina Núñeza, Liverpool i Bayer zabili po pet golova

Liverpool je na Anfieldu s 5-1 porazio Toulouse, uz pet različitih strijelaca
Piše: Hina, SNObjavljeno: 26. listopad 2023. 23:43

Nogometaši Ajaxa doživjeli su novi poraz u 3. kolu Europske lige kod Brightona (0-2), dok su uvjerljive pobjede ubilježili Roma, Liverpool i Bayer.

Posrnuli Ajax izgubio je kod engleskog Brightona pogocima Joaoa Pedra (43) i Ansu Fatija (53). Josip Šutalo i Borna Sosa odigrali su cijelu utakmicu za Nizozemce, koji je zadnji u skupini s dva boda.

Liverpool je na Anfieldu s 5-1 porazio Toulouse, uz pet različitih strijelaca. Mrežu Francuza pogađali su Diogo Jota, Wataru Endo, Darwin Nunez, Mo Salah i Ryan Gravenberch, a Redsi imaju maksimalnih 9 bodova. Posebno zanimljiv pogodak bio je onaj Ryana Gravenbercha, kojime je Liverpool uzeo 4-1 vodstvo u utakmici. Naime, Gravenberchovom pogotku prethodio je nevjerojatan promašaj Darwina Nuneza. Urugvajac je odlično ispratio akciju domaće momčadi, riješio se svojeg čuvara, zaobišao gostujućeg vratara i jedini preostali zadatak bio mu je pospremiti loptu u praznu mrežu. Međutim, Nunez je svojim udarcem pogodio stativu, te je nakon promašaja ostao ležati u agoniji, tako da nije niti do kraja ispratio akciju koju je nakon odbijanca završio nizozemski reprezentativac. Na kraju je se vidi kako je Nunez sretan zbog pogotka momčadskog kolege, ali je isto tako primjetno kako i dalje ne vjeruje što je uspio promašiti.

Nunezov promašaj i Gravenberchov pogodak možete pogledati OVDJE.

U ovoj skupini je belgijski Union svladao LASK s 2-1 golom Christiana Burgessa u 94. minuti. Marin Ljubičić je igrao cijeli susret za LASK. Roma je golovima Romelua Lukakua i Edoarda Bovea s 2-0 na Olimpicu svladala prašku Slaviju, te vodi u skupini s 9 bodova. U ovoj skupini su Šerif i Servette igrali 1-1.

Bayer je u Leverkusenu s 5-1 nadigrao Qarabaq, uz dva gola Alejandra Grimalda, te vodi u skupini s maksimalne tri pobjede. Josip Stanišić je ušao za Bayer u 71. minuti.

Rennes je s 2-1 slavio u Ateni kod Panathinaikosa, a Tin Jedvaj je odigrao cijeli susret za Grke.

Linker
04. svibanj 2024 05:17