TOM DUBRAVEC Cropix
GDJE JE SVE POČELO

VIDEO: Nikad prije viđena snimka, pogledajte kako je Modrić prije 21 godinu zabio prvi gol u karijeri

Bh. liga na hrvatskom je kapetanu ostavila značajan trag i napravila veliki korak u njegovom razvoju
Piše: SNObjavljeno: 18. svibanj 2024. 16:53

Priča o tome gdje će Luka Modrić igrati iduće sezone polako se privodi kraju. Dugo je hrvatski kapetan vagao s Realom, u igri je bio i zagrebački Dinamo te bogate ponude s Bliskog istoka i Amerike, međutim Modrić će, po svemu sudeći, trinaestu uzastopnu sezonu nositi dres Kraljevskog kluba.

I dok neprestano pristižu informacije o novim dogovorima i detaljima ugovora, portal SportSport.ba na društvenim se mrežama prisjetio Modrićevog prvijenca koji je nastao prije gotovo 21 godinu! U ranije neobjavljenoj snimci tada 18-godišnji Modrić zabio je u 5:3 pobjedi Zrinjskog nad Orašjem i došao do svog prvog pogotka u seniorskom nogometu.

Iako je u Mostaru na posudbi bio svega jednu sezonu, bh. liga na Modriću je ostavila značajan trag i napravila veliki korak u njegovom razvoju u profesionalnog nogometaša.

- Prvu sam pojedinačnu nagradu osvojio prije 15 godina, kad sam bio na posudbi u Zrinjskom i navijači su me proglasili najboljim igračem tima, na osnovu moga ponašanja i doprinosa ekipi. Bh. liga jako je zahtjevna fizički i igraču od 18 godina teško se razviti, sudci me nisu štitili. Nakon te sezone više se ničega nisam bojao - rekao je Modrić svojevremeno.

A sve nakon spomenutog pogotka je povijest. Modrić se nakon sezone sa Zrinjskim vratio u Dinamo, u međuvremenu je bio na posudbi u Inter Zaprešiću, a na ljeto 2008. slijedio je transfer u Tottenham. Iz Engleske je četiri godine kasnije prešao u Real Madrid, osvojio sve što se osvojiti može, a sada je na pragu da postane najtrofejniji igrač u povijesti Kraljevskog kluba i apsolutni rekorder Madriđana!

Linker
02. rujan 2024 02:39