GIUSEPPE CACACE Afp
NIŠTA OD HRVATSKOG OKRŠAJA

VIDEO: Nogometni spektakl za pamćenje: Modrić i društvo saznali protivnika u finalu koje čeka cijeli svijet

Barcelona i Real Madrid borit će se za trofej španjolskog Superkupa u nedjelju od 20 sati u Saudijskoj Arabiji
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. siječanj 2024. 21:57

BARCELONA - OSASUNA 2:0 (Lewandowski 59, Yamal 90+3)

BARCELONA (4-3-3): I. Pena – Koundé, Araujo, Christensen, Balde – Roberto (od 61. Pedri), Gündogan, De Jong – Raphinha (od 42. Yamal), Lewandowski, Torres (od 61. Felix)

TRENER: Xavi Hernandez

OSASUNA (3-4-2-1): Herrera – Catena, D. Garcia, Cruz (od 85. Barja) – Areso, Oroz, Munoz (od 69. Moncayola), R. Pena (od 78. Mojica) – Arnaiz (od 69. Raul), Gomez (od 85. R. Garcia) – Budimir

TRENER: Jagoba Arrasate

RIJAD – KSU stadion. Gledatelja 25.000. Sudac: Muniz Ruiz (Španjolska).


POGODAK LEWANDOWSKOG POGLEDAJTE OVDJE.

YAMALOV GOL I FELIXOVE MAJSTORIJE POGLEDAJTE OVDJE.

Nakon slavlja Modrića i suigrača u produžecima prvog polufinala s Atletico Madridom, nekompletna Barcelona (Ter Stegen, Alonso, Cancelo, Gavi, Martinez) svladala je Osasunu, lanjskog finalista Kupa kralja.

U momčadi iz Pamplone punu minutažu imao je hrvatski reprezentativni napadač Ante Budimir koji je pružio solidnu partiju, ali je na kraju ostao bez pogotka.

image

Ante Budimir i Ronald Araujo

GIUSEPPE CACACE Afp

U kazališnoj atmosferi utakmica u Rijadu počela je prilično živahno, dosta se toga događalo ispred golova u uvodnim minutama. U 5. minuti Raphinha je nakon dobrog prodora izborio korner nakon kojeg je snažan udarac iskosa uputio Christensen, ali je vratar Herrera dobro reagirao.

Budimir je prvi put na sceni bio u 6. minuti kad je dobro prenio loptu glavom i u nastavku akcije malo zakasnio na povratnu, ispred njega je uklizavanjem opasnost otklonio Koundé.

Nakon pogreške Osasuninog vratara u 8. minuti Torres je s distance tukao pokraj vratnice. Veliku priliku imala je Osasuna u 9. minuti, udarac Aresa blokirao je Balde i lopta je otišla malo pokraj vratnice.

image
GIUSEPPE CACACE Afp

Iskušao je udarac i Lewandowski u 13. minuti, ali Herrera je i to obranio. Lukav je u 19. minuti bio Gündogan, pokušao je iz slobodnog udarca iznenaditi Osasuninog čuvara mreže udarcem pod gredu umjesto očekivanog ubačaja, no Herrera se nije dao iznenaditi.

Uslijedilo je desetak minuta borbe na sredini terena, a onda još jedna obećavajuća situacija pred vratima kluba iz Pamplone. Gündogan je u 31. minuti ubacio iz kuta, a Lewandowski je iz blizine uputio slab i neprecizan udarac glavom.

image

Lamine Yamal i Jules Kounde

FAYEZ NURELDINE Afp

Dobru šansu imao je Budimir u 39. minuti, zaobišao je Arauja i tukao, ali mu je vratar Pena pravodobno ušao u udarac i spriječio pogodak.

Prvo poluvrijeme zaključio je Arnaiz koji je iz slobodnog udarca s više od 30 metara tukao snažno, no Pena je bio na pravom mjestu i na odmor se otišlo netaknutih mreža.

Nastavak je otvorio Araujo koji nije bio precizan glavom. Barcelona je i dalje imala veću inicijativu i to je naplatila u 59. minuti kad je Gündogan lijepo pronašao Roberta Lewandowskog, a iskusni poljski centarfor rutinski je matirao nemoćnog Herreru. VAR je provjeravao situaciju zbog mogućeg prekršaja, no gol je priznat.

image

Alejandro Balde i Ante Budimir

GIUSEPPE CACACE Afp

Opasno je zaprijetio Felix u 68. minuti, no Herrera se istaknuo još jednom dobrom obranom.

Budimir se sam izborio za priliku u 77. minuti, ušao je u kazneni prostor i tukao slabijom lijevom nogom, no Pena je obranio. Tri minute kasnije Budimir opet prijeti, ovaj put loptu mu je na vrijeme odnio Araujo.

U završnici je Osasuna krenula s više igrača prema naprijed, ali je pogodak pao na drugoj strani. Felix je krasno prošao i uposlio mladog Yamala koji je potvrdio novi El Clasico.

Linker
20. svibanj 2024 11:00